Jump to content

rutabaga

Members
  • Posts

    603
  • Joined

  • Last visited

Reputation Activity

  1. Like
    rutabaga got a reaction from Liflead in Social Security Card "Valid for Work Only"   
    I assume it is (or should be) "valid for work only with DHS authorization" and it just means that on its own it's not proof that you're eligible to work, but that you must show any potential employer your work authorization (the EAD card) as well. You can file taxes with it etc.
    As for getting the language removed, yes, once you get the green card you should be able to go to the SSA and get a new card issued without that text on it.
    Types Of Social Security Cards
  2. Like
    rutabaga got a reaction from Nikol993 in SERBIA (Part II)   
    Aha: https://www.mts.rs/privatni/moj-mts
    Rade Visa, MasterCard i Maestro, i srpske i američke -- na taj onlajn račun sam mislio tamo gore
    P.S. Meni u WV radi Telenor preko AT&T-a (baš za SMS verifikacije) a i kod njih može i pripejd da se uplati onlajn, a MTS mi nema signala jer oni rade preko T-Mobilea u Americi (a mi to ne vatamo kod kuće).
  3. Thanks
    rutabaga got a reaction from Nikol993 in SERBIA (Part II)   
    Možemo i u Kanadu (treba eTA ako se leti) i u Meksiko (treba naravno da se nosi i pasoš uz GC).
  4. Like
    rutabaga got a reaction from Nikol993 in SERBIA (Part II)   
    Je l ne može to da se produži u ambasadi, taj expiration date za vas? Mensečini da sam tako čitao ovde (al nisam mnogo obraćao pažnju jer je K1 u pitanju).
    Inače, evo mene u Zapadnoj mi Virdžiniji, meni lično ko da nisam nikad ni otišao, sve mi nekako isto (čak se i neke iste reklame vrte na teveu) I još nam se taman potrefilo da je danas neradni dan u WV jer su im primaries tako da nam je bilo baš lepo Jedino što sam otkrio je da mi 064 ovde ne radi jer imaju roming ugovor s T-Mobileom koji nema baznih stanica u široj okolini tako da mrka kapa Inače, ako ste kod Telenora ne berite brigu jer su oni napravili mnogo bolji dil tj. dil s AT&T-om kojeg ima ama baš svuda.
    P.S. Ako ste na SBB-u -- njihova D3GO aplikacija radi i u Amerikama tako da smo žena i ja gledali prvo polufinale Evrovizije ko ljudi lol takođe, ako imate telefon preko SBB-a možete instalirati njihovu Unifon aplikaciju i zvati preko nje kući a tarifira vam se kao da zovete s fiksnog koji vam je u SBB-u (i da, možete zvati i svoj fiksni preko aplikacije).
  5. Like
    rutabaga got a reaction from Nikol993 in SERBIA (Part II)   
    Ovi iz IOM-a šalju na Institut za reumatologiju, a adresa je Resavska 69, Beograd. Ako je lepo vreme može komotno peške da se ide.
    Od taksija mogu da preporučim Lux 011/3033-123 ili isti broj sa 065 pozivnim (mobilni) i Pink 011/19-803 i 065/488-99-77.
  6. Like
    rutabaga got a reaction from Nikol993 in SERBIA (Part II)   
    Haha, e to me podseti na to kad sam otišao u poštu da se raspitam za M vreću, dakle ja sam znao više o njoj nego gospoja što radi u post šopu. Inače, M vreća vam je idealna za slanje veće količine knjiga u Ameriku tj. ako ono imate do 30 kg knjiga od kojih ne biste da se odvajate. Košta, ali je i dalje najjeftiniji način za transport veće količine knjiga (i ako vam treba, u NS bar treba da se ode u glavnu poštu do onog dela gde se primaju pošiljke za koje treba da se potpiše pa niste bili kod kuće kad vam je bio poštar i treba da se traži kontrolor pošto u NS izgleda samo on zna o tim M vrećama ).
  7. Like
    rutabaga got a reaction from Nikol993 in SERBIA (Part II)   
    Vidi, poneo sam i ja tipa sto dodatnih papira al to je više što nisam hteo da se vrćem nazad u NS pa opet u BG s njima da mi je nešto zapravo zafalilo. Dakle, slobodno ti ponesi koliko god hoćeš stavki, samo izdvoj ono što traže poimence i to predaš kad ti traže dokumentaciju, a sve ostalo držiš u šteku ako zatreba (iako verovatno neće ). Ovo uverenje iz suda o tome da se ne vodi istraga, šta ja znam i ja sam mislio da ne treba i možda zaista ni ne treba, ali je to jedan od dva originala koja su zadržali (uz uverenje iz policije) dok mi recimo ovo iz vojske (da nisam služio) ne da nisu ni pogledali već nisu ni uzeli (odmah mi je vraćeno).
    Što se tiče starosti, mislim da si okej dok god ti je uverenje iz policije u okviru godine, ja sam od tih uslovno rečeno starijih dokumenata imao samo američki izvod iz MKV koji je bio iz 2014. a sve ostalo sam vadio sveže kad su nas prebacili u NVC jer nisam ništa od toga imao tako da su mi svi ostali dokumenti bili ispod šest meseci.
    P.S. Zajedničke slike poneti obavezno iako ne piše, kod mene se maltene najviše na njima zadržala, a za onaj J1 što sam paničio je samo preletela i bilo je tipa "Bili ste na J1 vizi? ... Kad i gde? ... OK" A ja poneo pola kile dokumentacije da dokažem da sam bio dve godine u Srbiji
  8. Like
    rutabaga got a reaction from Nikol993 in SERBIA (Part II)   
    Super!
    Inače, ja završih s lekarskim pregledom u Skenderbegovoj (IOM). Sve je bilo okej, došao, propitavala me glavna sestra o anamnezi (pušenje, droge, bolesti, itd.), pogledala je šta sam imao o vakcinama i odlučila da treba da primim dve vakcine (tetanus i protiv gripa) i vadila mi je krv (žena je odlična, ništa se ne oseti, ako je neko plašljiv povodom igala ), onda sam išao na pregled kod doktora gde je bilo isto malo propitivanja o zdravstvenom stanju, slušanje srca, pluća (ovde se skida samo do pojasa) i prepipavanje organa, posle toga sam otišao na Institut za Reumatologiju u Resavskoj 69, nije mnogo daleko ali je padala kiša pa sam išao taksijem (oko 450 din. od Skenderbegove do Resavske, ako nekom zatreba) gde sam snimio pluća (nije se mnogo čekalo) i onda sam se vratio s rezulatima (overen formular i CD sa snimkom) predao ih i primio vakcine i to je sve bilo gotovo do 11:30, a po rezultate sam došao u 16 h i to je bilo to. Sve u svemu, ništa strašno
  9. Thanks
    rutabaga got a reaction from Nikol993 in SERBIA (Part II)   
    Nigde više, nekad se dobijalo u avionu, sad se generiše na osnovu toga što učukaju u komp a može posle da se proveri i odštampa ako je potreban na CBP-ovom sajtu.
    Elem, što se tiče pisma, evo kako moje izgleda (relevantni deo):

  10. Like
    rutabaga got a reaction from Nikol993 in SERBIA (Part II)   
    Jesi sigurna da ti to iz suda uopšte i treba? Inače, ne znam da li to i dalje važi ali je to uverenje da se ne vodi krivični postupak bar ranije imalo "rok trajanja" od 6 meseci.
    Što se tiče vojnog odseka, tu ne verujem da ti šta treba pošto im na sajtu za nas piše da su nam military records unavailable te ne verujem da uopšte možeš nešto dobiti.
    http://travel.state.gov/content/visas/english/fees/reciprocity-by-country/RI.html#militaryrecord-4
  11. Thanks
    rutabaga got a reaction from Nikol993 in SERBIA (Part II)   
    Ne menja se broj ali treba da promeniš podatke u SSA i onda ti izdaju novu karticu. Za neke stvari je bitno da ti se uvek slažu trenutno prezime i prezime registrovano uz tvoj broj (porezi, ispravno računanje SS benefits, itd.).
  12. Like
    rutabaga got a reaction from Nikol993 in SERBIA (Part II)   
    Drugari, da se pohvalim i ja da mi je konačno -- posle tri meseca -- stigla zelena karta... i sad konačno mogu da dobijem normalnu vozačku umesto ove s minimalnim rokom trajanja. I neću više morati da objašnjavam kako mi je viza privremena zelena karta
  13. Like
    rutabaga reacted to mveruovic in SERBIA (Part 3)   
    Dobices koverat zajedno sa pasosem.
  14. Like
    rutabaga reacted to Annie9 in N-400 March 2019 Filers   
    Hi everyone, I passed the final round
    Best wishes to all of you !!!
     

  15. Like
    rutabaga reacted to SanjaAlex in SERBIA (Part 3)   
    K1 intervju 27 juna, approved! 🎉🎉
    Sutradan zvali da mi kažu da je viza gotova i da mogu da je pokupim, idem sutra po vizu pa put Majamija u petak. 
    7 meseci od NOA1 do intervjua. Review ambasade na mom profilu koga zanima. 
    Srećno svima koji čekaju 😘
  16. Like
    rutabaga reacted to geowrian in Wedding celebration on K1 Visa in a foreign country before filing for legal marriage in the US   
    DO NOT engage in any sort of marriage ceremony/celebration/whatever before entry into the US on the K-1 visa. The visa may be denied as a result, or you may be denied entry into the US, even if not legally recognized. If it is a legal marriage in any way under customary or statutory laws, it can be considered fraud to obtain or use a K-1 visa.
    Just to clarify, a requirement of the K-1 visa is to marry within the US within 90 days from entry.
  17. Like
    rutabaga reacted to SPR2019 in N-400 March 2019 Filers   
    Congrats 
  18. Like
    rutabaga got a reaction from Di_Na in N-400 March 2019 Filers   
    Had my interview a couple of days ago and was recommended for approval! Now just waiting for the oath ceremony to be scheduled
  19. Like
    rutabaga reacted to pglover in N-400 March 2019 Filers   
    I got an update via text 
    I check my case and this shows 
    waiting to my account have some new updates and check the date of the interview !!!
     

  20. Like
    rutabaga reacted to Dzuliana in SERBIA (Part 3)   
    Srecan put! 
    Moj POI je bio na IAH (Houston, TX). Mislim da sam u samoj kancelariji provela, mozda, 15 minuta,---niko me nista nije pitao. Lik koji me je prozvao, jedva je uspeo da prelomi jezik da izgovori moje ime 😂, lupio pecat i reako "Welcome ma'am" . Ali sam zato pre nego sto sam stigla do immigration office, provela oko dva sata u redu cekajuci, da prodjem kontrolni punkt. Svi su bili izuzetno ljubazni. Ukoliko nisi kupio kartu jos uvek, racunaj da ce ti trebati par sati (sve zavisi od aerodroma).
  21. Like
    rutabaga got a reaction from 1stLoveRedo in SERBIA (Part 3)   
    Srećno
     
    Ja sam išao preko IAD (Washington - Dulles) i nisam imao nikakvih problema, jedva sam par reči progovorio s čovekom, 10ak minuta max zadržavanje na kontroli dok je pregledao sve papire i to je bilo to. Najviše smo divanili kad sam video da je lupio CR1 pečat umesto IR1 te sam mu to napomenuo, on me pitao kad smo se venčali, pogledao par papira opet, precrtao taj pečat i lupio novi i doviđenja. S druge strane čekao sam brat bratu jedno sat i po u redu dok nisam došao do njega -- to je bio najduži deo prijema
  22. Haha
    rutabaga reacted to 1stLoveRedo in SERBIA (Part 3)   
    LAX 
    Sep 2015 
    moj suprug i ja smo putovali zajedno. Ja sam USC. 
    Ceo proces je trajao možda 15 min. 
    Rekli mu ‘Welcome to US’ i da me sluša  
    super easy 
     
     
    Srecno ;))
  23. Like
    rutabaga reacted to 1stLoveRedo in SERBIA (Part 3)   
    Samo napred! 
     
    Suprug je postao Resident Sep 2015
    August 2017 je podnet zahtev za ROC - i ništa, samo razvlacenje 
    u Julu 2018 je podnet N400
    damas je imao inetrview za N400, bila sam i ja prisutna. 
    Spojili su ROC i N400 i danas su i njena i nas intervjusali. Spojili su oba slučaja, odobrili , i sad čekamo da ide na zakletvu i gotovo 
     
    napred i srecno !
  24. Like
    rutabaga reacted to Cyberfx1024 in Can you get delayed on interview because of your educational backrgound?   
    No,your educational background has nothing to do with a family based visa.at all.
  25. Like
    rutabaga got a reaction from Dzuliana in SERBIA (Part 3)   
    Hvala, takođe!
    Pusti, kod mene je mislim još gore, meni je najbliži USCIS u Čarlstonu što je oko 2 sata (gde idem na biometrijski) al sam prilično siguran da je taj isto ko taj tvoj te da ću morati 4 i po sata do Pitsburga na intervju 🤪 No dobro, otkrićemo uskoro
×
×
  • Create New...