Jump to content

rutabaga

Members
 • Content Count

  603
 • Joined

 • Last visited

About rutabaga

 • Rank
  Gold Member
 • Member # 203957
 • Location Charleston, WV, USA

Profile Information

 • Gender
  Male
 • State
  West Virginia

Immigration Info

 • Immigration Status
  Naturalization (pending)
 • Place benefits filed at
  National Benefits Center
 • Country
  Serbia

Immigration Timeline & Photos

Recent Profile Visitors

3,650 profile views
 1. Had my interview a couple of days ago and was recommended for approval! Now just waiting for the oath ceremony to be scheduled
 2. Srećno Ja sam išao preko IAD (Washington - Dulles) i nisam imao nikakvih problema, jedva sam par reči progovorio s čovekom, 10ak minuta max zadržavanje na kontroli dok je pregledao sve papire i to je bilo to. Najviše smo divanili kad sam video da je lupio CR1 pečat umesto IR1 te sam mu to napomenuo, on me pitao kad smo se venčali, pogledao par papira opet, precrtao taj pečat i lupio novi i doviđenja. S druge strane čekao sam brat bratu jedno sat i po u redu dok nisam došao do njega -- to je bio najduži deo prijema
 3. Hvala, takođe! Pusti, kod mene je mislim još gore, meni je najbliži USCIS u Čarlstonu što je oko 2 sata (gde idem na biometrijski) al sam prilično siguran da je taj isto ko taj tvoj te da ću morati 4 i po sata do Pitsburga na intervju 🤪 No dobro, otkrićemo uskoro
 4. For people filing based on marriage it's under documents referring to you and your spouse, not required (since there's other stuff that can be sent), but it is one of the types of evidence to use towards demonstrating a bona fide marriage. You shouldn't get a RFE since you're filing your N400 before the tax deadline so you aren't expected to have filed them yet, but like @cyclone27 said I'd definitely bring them to the interview.
 5. Predao 1. marta, imam biometrijski sad u četvrtak! Da. Tj. možda -- 3 godine manje 90 dana od kako si postala rezident (resident since na GC) i bila venčana za USCja i živela s njim. Pretpostavljam da će tebi resident since biti malo kasnije od venčanja, al iskreno ne znam kad vama tačno kreće residency (pošto sam ja došao na IR1 i resident since mi je od ulaska u zemlju). Koliko mi je poznato možeš s tim što mora prvo da ti bude odobren ROC da bi ti bilo odobreno državljanstvo tj. ako ovo za državljanstvo bude brže biće pauzirano dok ne završiš posao s ROCom, mada ako malo guglaš možeš da nađeš da su neki imali "kombinovani" intervju za ROC i državljanstvo. Guglaj I751 and N400 i izaći će ti dosta rezultata, uključujući i na VisaJourney. Srećno! Ma jok.
 6. You need to provide an explanation if you were supposed to register, but did not. You were not supposed to register so there's no need to provide an explanation. You answer "no" to question 44. A. and move on.
 7. Tax transcripts su u prinicpu uvek bolji od tax returns, a mogu se dobiti besplatno od IRSa (poštom ili onlajn). Tax return možeš da napraviš da ti piše šta god hoćeš, dok je tax transcript, s druge strane, zvanični dokument od IRS-a koji ima u suštini iste podatke.
 8. Zvanično, jedino što je bitno je da je sponzor star 18 ili više godina, da je državljanin ili rezident (zelena karta), da živi u SAD i da zarađuje dovoljno za njegov household size + imigrant kojem je sponzor (125% od relevantnog broja u ovoj tabeli za 2019. godinu). Po mom mišljenju bi ti najbolje bilo da jednostavno živiš i radiš u Americi dok ne završiš to umesto da živiš ovde 7 meseci, a ostatak u Srbiji. Dve godine je i više nego dovljno ako mene pitaš. Slažem se s tim što si pročitao. Mislim da ćeš tako samo sam sebi otežati ceo postupak jer će im verovatno biti sumnjivo što toliko odsustvuješ iz Amerike a navodno želiš da živiš u Americi. Ima smisla dok si student, ali kad diplomiraš... nema mnogo smisla.
 9. Hi all, filed the N400 on 3/1 and my biometrics appointment is already set for 3/21
 10. I'm looking at my NVC cover sheet here and it specifically asked for a transcript. However, as long as you're submitting your documents before April 15 you don't need to send the 2018 tax info. Not sure what stage you're in now, but for example, if you need, say, your last three tax transcripts, right now that can be 2017, 2016, and 2015, it's only after the filing deadline that it becomes 2018, 2017, and 2016.
 11. To illustrate the point: wife had to go to the ER once, stayed there for about four hours, never actually saw a doctor -- altogether about $8000 billed to insurance.
 12. Yup, starting with this year (if you didn't have insurance last year there's still penalties).
 13. According to the link, it looks like you'd have to wait until mid-May (eFiled) or mid-June (paper filed) to request a transcript in that case.
×
×
 • Create New...