Jump to content

2,557 posts in this topic

Recommended Posts

Moja vjerenica je isla u ordinaciju u Smiljanićevu 22 jer je snimanje u drugu ordinaciju koja se nalazi u ulici pored i preporucio tu ordinaciju za pregled i vakcine jer je druga daleko i opet se dolazi na isto mjesto za snimanje u ulici pored Smiljanićeve ordinacije.

Cao cao svima!

Imam pitanje za vas. Danas smo zvali NVC (National Visa Centar) receno nam je da su poslali sve dokumente u Beograd 21 Marta.... Moj pitanje.... posto nam sledi sad lekarski pregled za K1 Fiance Visa da li neko zna koliko sta kosta.... i da li posto sam dobila broj da li da zakazem lekarski bez pisma ili da cekamo da dobijemo pismo od Ambasade?

Jedva cekamo vec da dobijemo vizu.... super su vesti ali treba malo pomoc!!!

Hvala Unapred!!!

Animsaj

Link to comment
Share on other sites

Filed: K-1 Visa Country: Serbia
Timeline

Stanko ,nazalost ne znam nista oko F3 viza,niti znam nekog ko to ceka. Ja sam u soku koliko si rekao da to traje!

Svaka ti cast na strpljenju i upornosti.Srecno i nadam se da ce se uskoro to resiti.

Devojke ,ja danas dobih konacno dozvole :D! Sad se bacam na trazenje posla hehe.

Link to comment
Share on other sites

Filed: K-1 Visa Country: Serbia
Timeline

Hvala svima na odgovore! Moj verenik i ja smo sve zavrsili i sad cekam odgovor iz ambasade za intervju! Tako nadamo se da ce to biti uskoro!!

Nazolost u svu ovu lepotu od vesti, mene nema na forumu jedno vreme da odgovaram ovde i na privatne poruke. Moj otac je priminuo pre tri ipo nedelje pa i sa tim se borimo!

Ali hvala Bogu za ovog divnog coveka pored mene sto mi pomaze!

Ako mogu nekom da pomognem sto se tice K1 Fiance vize slobodno mi posalji te poruke tu sam sad!

Animsaj

12/27/2013 - 129F sent
01/06/2014 - NOA1 received
02/20/2014 - RFE (they asked for a copy of my fiancés passport)
03/07/2014 - NOA2 received

03/21/2014 - NVC Sent documents to Belgrade Embassy

03/22/2014 - Belgrade Embassy recieved

03/26/2014 - Fiance in Serbia recieved letter rec

04/07/2014 - Fiance sent Packet 3 to Belgrade Embassy

04/18/2014 - Packet 4 Received

04/23/2014 - Interview date (APPROVED!!!)

04/25/2014 - Visa Received

05/05/2014 - US Entry

05/22/2014 - Married (L)

I-129F 60 days for approval

Link to comment
Share on other sites

Filed: Timeline

pitanje : moj policijski sertifikat , potvrda o nekaznjavanju iz srbije ne pokazuje koliko dugo sa zivela u srbiji ( zivela sam par godina a takodje sam i drzavljanin) - ali na sertifikatu mi NE pise koliko dugo sam zivela u srbiji, pise samo osnovno, ime , datum izdavanja i osoba nekaznjavana.

da li u policijskoj potvrdi o nekaznjavanju treba da pise koliko je neko ziveo u zemlji? meni ne pise- da li je to problem zs NVC?

puno bi me znacilo da neko odgovori. pojma nemam za to i nisam znala da li treba da pise koliko je neko ziveo u zemlji. vec poslala dokumente

hvala

Link to comment
Share on other sites

Filed: AOS (pnd) Country: Serbia
Timeline

Jedno je potvrda o prebivalistu koje se vadi u policiji, a drugo je da nisi osudjivana koje se vadi u sudu...tako je bar u mestu u kom sam ja zivela...dakle dve potvrde sa dva razlicita mesta...srecno!!!

Link to comment
Share on other sites

Filed: Timeline

Jedno je potvrda o prebivalistu koje se vadi u policiji, a drugo je da nisi osudjivana koje se vadi u sudu...tako je bar u mestu u kom sam ja zivela...dakle dve potvrde sa dva razlicita mesta...srecno!!!

hvala- zanm ja to. to nije problem. ja vec imam te potvrde- jedna iz suda, druga is policije. a u policiji se ne vadi samo o prebivalistu, tamo se vadi takodje potvrda o nekaznjavanju a u sudu potvrda o neosudjivanju.

ono sto mene interesuje je da u toj potvrdi iz policije ne pise koliko dugo sam zivela u srbiji, ali pise najvaznije , da je osoba nekaznjavana.

tako da se sad pitam da li ostalima ovde pise koliko zive dugo tu, ako su iz druge zemlje ili generalno?

Link to comment
Share on other sites

Filed: K-1 Visa Country: Serbia
Timeline

Dragi moji ja sam danas dobila pismo iz NBC-a - Notice of Potential Interview Waiver Case ... Jel dobio jos neko isto pismo jer me zanima koliko se ceka posle toga za GC?

Hvala unapred

Veliki pozdrav

Link to comment
Share on other sites

Filed: Timeline

Cao, Superlove! Vidim ti na profilu da si u NY isto kao i ja. Meni su poslali zelenu kartu posle 7-10 dana od kad sam primila taj waiver letter.

Ukupno vreme cekanja od NOA1 do zelene karte je bilo malo manje od 4 meseca! Tako da ocekuj uskoro zelenu kartu s obzirom da u NY to ide relativno brzo. :goofy:


Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Filed: K-1 Visa Country: Serbia
Timeline

Pozdrav svima,

Ja sam kroz ceo proces oko dobijanja verenicke vize prosla pre oko 3.5 godine. Gledajuci sa ove vremenske distance, moje iskustvo je bilo pozitvno, sve je islo kako treba i sada zivim u USA nesto duze od 3 godine. Znam koliko je proces dobijanja viza stresan, ali verujte, na kraju se sve to zaboravi...Zelim svima da sto pre dobiju zeljene vize...

Razlog zbog kojeg vam se javljam danas je taj sto smo moj muz i ja odlucili da nakon 3 godine odemo u augustu u Srbiju. Znam da je o ovome vec pisano ranije na ovoj temi, ali me zanima vase misljenje i savet, ako je neko skoro prosao kroz ovo...

Naime, posto sam dosla na verenicku vizu, imam pasos Republike Srbije na devojacko prezime, a Zelena Karta, kao i ID (sto je logicno) je na muzevo. Raspitala sam se da promenim pasos u ambasadi u Cikagu, ali sam taj proces predugo traje...Takodje sam cula da mogu da putujem sa ovim pasosom (na devojacko prezime), ali da obavezno ponesem Marriage Certificate. U tom slucaju bih trebala kupiti avionsku kartu na devojacko prezime, jer je to prezime iz pasosa. Bojim se da bi mi to po povratku u USA predstavljalo problem.

Da li je neko od vas prosao skoro kroz ovo?

Znam da je o ovome pisano ranije i zaista se izvinjavam zbog ponavljanja, ali jednostavno sam u dilemi sta uciniti.

Svaki savet i iskustvo je dobrodosao...

Zahvaljujem se unapred na odgovorima!

Pozdrav,

Jelena

Link to comment
Share on other sites

Ja jos uvijek imam pasos na djevojacko prezime I bez problema idem muzu u Bosnu u posjetu, samo kupim kartu na djevojacko takodjer! To je OBAVEZNO!

Link to comment
Share on other sites

 
Didn't find the answer you were looking for? Ask our VJ Immigration Lawyers.
Guest
This topic is now closed to further replies.
- Back to Top -

Important Disclaimer: Please read carefully the Visajourney.com Terms of Service. If you do not agree to the Terms of Service you should not access or view any page (including this page) on VisaJourney.com. Answers and comments provided on Visajourney.com Forums are general information, and are not intended to substitute for informed professional medical, psychiatric, psychological, tax, legal, investment, accounting, or other professional advice. Visajourney.com does not endorse, and expressly disclaims liability for any product, manufacturer, distributor, service or service provider mentioned or any opinion expressed in answers or comments. VisaJourney.com does not condone immigration fraud in any way, shape or manner. VisaJourney.com recommends that if any member or user knows directly of someone involved in fraudulent or illegal activity, that they report such activity directly to the Department of Homeland Security, Immigration and Customs Enforcement. You can contact ICE via email at Immigration.Reply@dhs.gov or you can telephone ICE at 1-866-347-2423. All reported threads/posts containing reference to immigration fraud or illegal activities will be removed from this board. If you feel that you have found inappropriate content, please let us know by contacting us here with a url link to that content. Thank you.
×
×
  • Create New...