Jump to content

brankodiver

Members
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

About brankodiver

 • Rank
  Junior Member
 • Member # 268736

Profile Information

 • City
  Paterson
 • State
  New Jersey

Immigration Info

 • Immigration Status
  IR-1/CR-1 Visa
 • Place benefits filed at
  Texas Service Center
 • Local Office
  Newark NJ
 • Country
  Serbia

Recent Profile Visitors

522 profile views
 1. Pozdrav svima.. zamolio bih clanove koji su upoznati sa zakonom u vezi braka i GC, ukoliko su u mogucnosti, da mi se obrate u PM, imam par pitanja i potreban mi je savet. Mozete mi poslati broj telefona,mail.. zivim u NJ. Hvala unapred!
 2. Koji koverat? Meni to nije jasno jer sam dobio papir za USCIS Immigrant Fee na kom pise sledece: The US Embassy or Consulate will give you and your family members: - A sealed immigrant visa packet. Keep it in a safe place and do not open it. Ja sam imao interview i 2 odbijenice, pa sam slao pasos preko DHL-a, tako mi se i vratio sa papirom za Immigrant fee i za SSN. Edit: Sada vidim da sam dobio jos jedan papir za modernizovani proces useljenickih viza i da se ne dobija propratni paket vec se putuje samo sa vizom u pasosu.
 3. Znaci u principu nikoga nisu nesto detaljnije ispitivali. Super! Hvala svima na brzim odgovorima!
 4. Ljudi, putujem za 10ak dana. Zamolio bih aktivne clanove da podele svoja iskustva sa aerodroma u SAD. Koliko su vas zadrzavali, koja pitanja postavljali...? Svaki savet je dobrodosao. Hvala.
 5. 2x 221g. Prvi put je bilo kompletan W-2 i dokazi o vezi pre braka, a drugi put opet kompletan W-2 jer prvi put nisam poslao drugu stranu.. Aha, to je znaci. Ja sam 8. oktobra imao pregled, do aprila je 6 meseci.
 6. Posle 20 meseci, konacno imam vizu u pasosu. Samo mi nije jasna jedna stvar.. viza je stigla 22. februara i vazi do 07. aprila. Koliko sam citao viza se izdaje na 6 meseci.
 7. Zajedno smo skoro 3 godine. Sumnjivo im je bilo sto sam ja prosle godine odbijen za turisticku vizu, i vencali se mesec dana nakon toga.. Drugacije nismo ni mogli jer je promenila posao i jedva su joj dali odmor od nedelju dana.. Ne bi trebalo da bude problema jer imamo dokaze o vezi pre braka, slike sa putovanja i slike sa prijateljima, dopisivanja od samog pocetka veze... Videcemo koliko ce trajati, juce sam sve poslao.
 8. Neverovatno je koliko traje ceo taj proces. Strasno... Ovaj nas mi je rekao da prilozim sto vise dokaza o vezi pre braka i posaljem preko DHL-a. Nije mi rekao koliko cu da cekam. Mi smo 1040 za sve tri godine uploadovali na CEAC, tako da mi nije jasno sto je to trazio. Kad sam stampao finansijska dokumenta, taj lik u kopirnici je propustio file gde je bio 1040. Mada sam ja kriv jer nisam lepo pregledao dokumenta.
 9. Danas sam imao intervju i takodje dobio 221g. Za 1040 iz 2017 godine (to mi je nekako promaklo) i proof of contact and communication before the marriage. Sada moram to da saljem i cekam odgovor i odluku. Dakle, nikad se ne zna sta ce sve traziti. Mi smo te dokaze slali u USCIS, slike pre vencanja, dopisivanja, pismo kako smo se upoznali itd, citao sam da se paket iz USCIS salje u ambasadu pa sam mislio da nije potrebno da nosim..zeznuo sam se... Ko god ide na intervju, nosite sva moguca dokumenta kako bi izbegli odbijenicu. @mveruovic Koliko si cekao odgovor iz ambasade nakon slanja dodatne dokumentacije? Jesi li opet morao u ambasadu ili samo slao pasos?
 10. Hvala na brzom odgovoru. Meni je 14. septembra stigao mail za intervju. Da, sve za NVC sam popunjavao preko CEAC sajta. Sve od ovoga imam osim tih finansijskih papira koje je supruga poslala. Ukoliko ne stignu do ponedeljka ponecu fotokopije, nema drugog resenja. Registrovao sam se za intervju. Sta te je jos pitala? Koliko si se zadrzao u ambasadi?
 11. Zakazan mi je interview za 23.10. (utorak) CR- 1 viza. Supruga mi je poslala original dokumenta koja treba da prilozim: 1. Signed Affidavit of Support 2. Federal Income Tax Returns / W-2 3. Photocopy of a U.S. Passport Paket je stigao u BG 15.10. i jos uvek mi nije dostavljen. Po tracking broju pise da je jos uvek na carini i plasim se da nece stici do utorka. Da li je neko mozda nosio fotokopije ili moraju biti originali? Na sajtu pise da svaki dokument mora biti potpisan.
 12. You have to fill required forms and do the taxes. It's up to you who will pay the fees. When you recieve an e mail from NVC you can sign in to the ceac.state.gov and start filling and uploading required documents listed on the home page.
 13. There is probably a difference between documents required for K-1 and CR-1 visas, but it might help you or someone else. After you recieved NOA2, wait for the NVC to recieve your case, you will get an e-mail when your case is at NVC. After that you need to pay AOS and IV fees, complete DS-260 form and upload required financial documents - for petitioner (I-864 form and tax returns for the past three years) and civil documents - for applicant (birth, marriage, police certificates, photocopy of passport and photo) Make sure to double check every document before uploading, to avoid postponing the interview date.
 14. Pozdrav ljudi! Kada sam slao prvi paket u USCIS, na svaki preveden papir je stavljen apostil. Sada treba da predam Civil Documents na CEAC sajtu. Da li i sada stavljam apostil na Birth Certificate, Marriage Certificate, Police Certificate ? Pretpostavljam da treba, ali za svaki slucaj da pitam. Hvala!
×
×
 • Create New...