Jump to content

Milan91

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Milan91

  1. Zdravo, pre 11 meseci javio sam se na ovom forumu, dosta mi je pomoglo svakako, citanje i vasa iskustva.

    Imam par pitanja proces smo pokrenuli (sa advokatom) da li neko moze da mi kaze sta sledece cekamo, koji korak?

    Advokat mi je dao link gde mogu da pratim slucaj, ali znate kako to ide.. Pa moram da se snalazim i pitam vas koji imate iskustva. 

     

     

     

    i7972.png

    new forum.png

  2. 21 hours ago, mveruovic said:

    Naravno da treba da promeni. Mislim to bude gotovo za nedelju dana. Mi smo radili to ovde u ambasadi i oni su sami to sredili sa SS da naprave novu karticu i posalju u Srbiju, ne kosta nista. Posto se nalazi tamo, ode u SS. Mi kad smo isli prosle godine u US na odmor supruga je vadila novu vozacku ali debili nisu priznavali medjunarodni izvod iz knjige vencanih niti da je ona vencana iako je izvadila nov pasos i ssn karticu na novo prezime. Morala je da ide kod notara da overi svoju izjavu da menja prezime iz licnih razloga?!? Tako da ce mozda da ima malo cimanja ali svakako treba to da uradi. Nedelju dana ce da traje a bolje nego da vam salju rfe za dodatne dokumente oko toga inda izgubite par meseci.

     

    Hvala ti puno na odgovoru. Znaci ne vise od nedelju dana, oni neki kazu ceka se godinu dana!? A zeleni karton jel ide i to brzo kao socijalni? I jos jedno pitanje, jel se samo menja ime i prezime a socijalni ostaje isti, ta informacija mi je veoma bitna. Hvala.

  3. Ljudi, pomazite samo savet mi treba sta ciniti ako neko zna!

    Vencao sam se sa svojom dugogodisnjom devojkom, koja je trenutno u USA i ima zeleni karton njihov, medjutim ona je uzela moje prezime, vencali smo se u SRB. Ali njena dokumenta se jos uvek vode na njeno staro devojacko prezime (pasos i SSN).Da li to moze da stvara problem prilikom procesa? Da li treba da promeni dokumenta (prezime - moje) pa tek onda da pokrene postupak za spajanje porodice (F2A). Hvala!

  4.  

    Hi everyone, I guess I'll find someone who can help me. I married my girlfriend, who is currently in the USA and has a green card, but she took my surname. But her documents are still kept on her old girlfriend's surname (passport and SSN). Can this create a problem during the process and travel? Should she first change the document (surname - mine) then after that she starts the procedure for my departure there (F2A). Thank you!

  5. Zdravo svima, valjda ce se naci neko ko ce da mi pomogne. Vencao sam se sa svojom dugogodisnjom devojkom, koja je trenutno u USA i ima zeleni karton njihov, medjutim ona je uzela moje prezime. Ali njena dokumenta se jos uvek vode na njeno staro devojacko prezime (pasos i SSN).Da li to moze da stvara problem prilikom procesa i putovanja? Da li treba da da promeni dokumenta (prezime - moje) pa tek onda da pokrene postupak za spajanje porodice (F2A). Hvala!

×
×
  • Create New...