Jump to content

Bee2015

Members
  • Posts

    65
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Bee2015

  1. Ljudi, ne treba vam uverenje izsuda, samo uverenje iz policije o nekaznjavanju, prosle godine kada sam aplicirala za verenicku vizu je bila debata na temi da li je potrebno uverenje iz suda izmedju aplikanata za verenicku i bracnu vizu i utvrdjeno je da nije potrebno. Ne verujem da se nesto promenilo ove godine, proverite to dobro, da se ne cimate dzabe za nesto sto vam ne treba :)

  2. 1stLoveRedo, nije bio prisutan, sama sam bila, i sve je proteklo glatko, bez ikakvih problema. A mislim da supruznici mogu biti zajedno na intervjuu. Citala sam dosta postova ovde kako su ljudi zajedno bili na intervjuu. Cak ima i pitanje ja mislim u pismu koje saljes natrag da li dovodite nekog na intervju. U svakom slucaju, kad dodje do toga, mozes im poslati mail i pitati da li tvoj suprug moze da prisustvuje. Prilicno su azurni u odgovaranju na mailove, ja sam postavljala dosta glupih pitanja i uvek su mi odgovorili :)

  3. Moj slucaj je stigao u Bg 12.avgusta, a pismo iz ambasade (packet 3) instrukcijama sta mi je sve potrebno za intervju sam dobila 20.avgusta. I jos je u pismu receno da kad prikupim sve sto se trazi posaljem nazad to pismo sa potpisom i cekiranim stiklirima sta sam sve prikupila, oni ti tamo navedu po tackama sta sve treba da prikupis i ti cekiras sta sve ima u kvadraticu. Tako da ti mozes da diktiras vreme intervjua, bar donekle, jer ti oni nece poslati pozivno pismo sa datumom i satnicom intervjua pre nego im ti posaljes natrag pismo iz kog se vidi da si sve prikupila i da si spremna. Npr ja sam poslala pismo natrag 10ak dana kasnije, a isto tako sam mogla da posaljem i 20 i 30 dana kasnije. Kad oni prime pismo, salju ti pozivno pismo, meni su poslali za jedno 5 dana, cini mi se 5.septembra, a intervju mi je bio zakazan za 9.septembar.

  4. 1stLoveRedo, dobices pismo iz ambasade sta sve treba da poneses od dokumenata na dan intervjua: izvod iz maticne knjige rodjenih, potvrdu o neosudjivanosti, izvestaj sa lekarskog, vazeci pasos, dve fotografije, pozivno pismo koje ces od njih dobiti sa tacnim datumom i satnicom za intervju, dokaze o vezi(braku), plus odobreni I129. Ja sam bila aplicirala za K1, tako da ces ti verovatno nositi I130 za bracnu plus vencani list. Uglavnom, sta god treba., sve ce ti oni lepo po tackama napisati u pismu. Spremaj se , bice uskoro :))

  5. 1stLoveRedo, ne placas dodatno rendgen, vec je uracunato u cenu, odes tamo sa papirom koji ti daju u Skenderbegovoj( ako tamo odaberes da radis pregled) i ne placas dodatno, oni veravtno imaju dogovor. 160 sam cini mi se platila celokupan pregled, plus 1200 za jednu vakcinu koja mi je nedostajala. Ista je cena i u Smiljanicevoj, osim sto su vakcine bile 2000.

  6. Lekarski se zavrsava u jednom danu, ja sam bila gotova u 4 p.m. , a pocela sam u 9.Ako radite pregled u Skenderbegovoj kao sto sam ja radila, poslace vas na rendgen u Resavsku, tamo sacekate rezultat i sa tim se vratite u Skenderbegovu. Radi se test na sifilis, ne na HIV. Mozete zakazati dan pre intervjua, ali da bi bili sigurniji zakazite ipak dva dana pre, jer nikad ne znate da li se moze desiti nesto nepredvidjeno. Npr ja sam na rendgen cekala tri sata neplanirano jer je bila guzva , a rekli su mi bicete gotovi za sat vremena. Ja sam radila lekarski 6 pred intervju. U trenutku zakazivanja ce vam reci sta sve treba da ponesete od dokumenata. Trebace vam overena kopija kartona vakcinacije iz doma zdravlja. Ili bilo sta iz cega se moze videti koje ste vakcine primili. Zdravstvena knjizica nije neophodna, ja je nisam nosila.

×
×
  • Create New...