Jump to content

AS78

Members
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by AS78

  1. Dobio je vizuu!!!! proslo je sve super!!! dragi je imo razgovor u 2 zavrsijo je za mozda 20-25 minuta, pitali su ga oko 5 pitanja.

    kako ste se uponzali?

    kako ste se zarucili? jesi klekno na jedno koljeno?

    kako joj se mati i otac zovu?

    sta ona radi? gdje radi? koliko zaradi?

    slike nisu ni trazili imala je one sto sam poslala sa I-130. Vizu je dobio odma isti dan, rekli su mu da dodze u 5 ponju i sve je ok :)

    Jupiii, cestitam! :)

  2. Dragi taman stigo u sarajevo iz sanskog mosta kad zovu ga iz ambasade da kazu da nece moci imati termin mart 3...kazu da neki glavni ambasador nije tu i da dodje mart 9...jojj jadnik samo se dzaba napatijo i doso iz sanskog mosta...ali et nije opet lose samo 6 dadana :) jos sam happii..nadam se ako sve prodze ok i dobije vizu kupujem mu kartu da krene 12tog....:) preselila sam se u stan pa nesmijem sama biti hehe

    Svom srecom nisi kupila kartu za 5 ili 6 mart :)

    Vidis, nikad se ne zna...

    Sretno i obavezno javi kako je proslo!

  3. Ja mislim da je to standaradni odogovor, svakome to kazu...

    Vidila sam par koji su dobili na kraju mjeseca, a neki odma od pocetka, mene je tu negdje uhvatilo 15tog....valjda je to bio zadnji dan ali su mi rekli bili 14tog da je scheduling zavrsit i da necemo dobit nista do druge sedmice marta...nesikiraj se samo budite strplji i cekaj te taj email....ja nisam ni znala da tako brze dodze taj dan zvala prije posla u 4:30pm i rekli mi da nema nista, osla na poso i dosla kuci u 2 ujutru kad dobila email u 4:50 da je interview zakazat hahaa joj tako da i nevredi zvati i gubit zivce...nadam se da ce vamm uskoro sve biti zavrsito!!

    Maida,

    kako prodje interview? Daj nam malo update! :)

  4. Pozdrav svim clanovima foruma i cestitke svima onima koji su pri kraju sa svojim procesom oko odobravanja viza. Ja sam nova na forumu ali redovno pratim sve vase postove.

    Moj vjerenik i ja smo aplicirali za K1 vizu, prije ca. 6 sedmica smo dobili e-mail nostrification tj NOA1, na kucnu adresu nam jos nikad nista nije stiglo, medjutim zvali smo i rekli su nam da su dobili papire i da su u procesu ukoliko bude im nesto dodatno trebalo da ce se javiti ukoliko ne da cekamo NOA2.

    Medjutim htjela sam vas pitati, da li ste mogli uscis.gov mogli pratiti svoj case status, jer mi je malo cudno da i nakon 6 sedmica kada ukucam svoj Case number samo mi izbaci poruku da ne mogu da nadju taj case number i da ih kontaktiramo, malo mi je cudno da je toliko raskorak u update-ovanju informacija.

    Hvala unaprijed na odgovoru i puno srece svima sa vizama, ma kojima da je rijec:))

    To jeste malo cudno da jos uvijek nista nisi dobila u posti...ali ako su ti potvrdili da su dobili sve papire,dobila si i e mail... onda je valjda ok...

    Kod mene je proslo par sedmica nakon sto sam dobila pismo u posti dok su prmojenili status na 'approved'

    NO2 je stigao 3.5 mjeseca poslije NOA1

  5. Eh danas je nas slucaj zavrsen u NVC.Prvo sam se obradovala kada sam to cula a onda samar...Kaze gospodja iz NVC-a da ambasada u SA zakazuje termine samo u drugoj sedmici svakog mjeseca za sljedeci mjesec. Sto bi znacilo u martu cemo saznati kad je intervju u aprilu...Ne mogu da vjerujem da su tako zauzeti...

    Citala sam da je neko ranije pisao da je moguce pomjeriti termin pa se nadam da ce i kod nas biti tako...

    Pozdrav svima!VJ.txt

  6. Nema na cemu, ovaj nista jos :( dalje cekamo, evo vec nemogu ni spavati od muke haha svaki dan ih zovem po 2 puta, valjda samo drugu sedmicu u mjesecu zakazivaju razgovore,

    pa kako su mi oni rekli ako ne zakazu ove sedmice onda sigurno nece zakazati sve do druge sedmice u martu....i to za April !! ludnica!!!!!! Nisam mislila da ima tolko guzve u sarajevu

    Ne mogu da vjerujem da se tako dugo ceka :( Nevjerovatno......U svakom slucaju ti zelim sve naj, naj i da sto prije dodjes na red :)

    Nasi papiri su danas dostavljeni u NVC...sada opet cekanje.... :(

  7. Neces nista vise dobit od NVC, ako si dobila instruction packet gdje ti pise da sad mozes platit 404 dollara, onda nema tu vise nista, to posaljes i cekas, ja sam cekala od Januara 10 do Feb. 4 za case complete, tako da nerade bas brzo. a to za vojsku milimelo ti je sve reko :)

    Hvala na odgovoru! Jel ti vec zakazan intervju? Bas me zanima koliko se ceka od 'case complete' do zakazivanja termina?!

  8. Cao raja,

    ja sam juce platila iv fee payment od $404. Danas sam dobila cover sheet. Mislim da imamo sve dokumente spremne, osim

    potvrde o (NE)sluzenju vojnog roka. Da li tako nesto postoji u BiH s obzirom da vojska nije obavezna?! Ako neko nije sluzio vojni rok, znaci i nema nikakvu knjizicu niti moze doboti potvrdu?! Jel' tako?

    Jos jedo pitanje...da li cu dobiti jos neki e mail ili neke info. od NVC ili mi lagano mozemo poslati paketic sa aplikacijom DS230, cover-sheet i potrebnim dokumentima???

    Hvala unaprijed!

  9. Ja nisam ni pokusala zakazati ljekarski prije nego sam dobila CC, a i kada sam nazvala kliniku da zakazem pitali su me za datum intervju i rekli da se ljekarski radi 7-10 dana prje ali sam ja insistirala da ga odradim ranije radi promjene datuma intervjua. Za vakcine je puno pisano na forumu, moraces se malo nacitati ali ima puno informacija koje ce ti trebati i ubuduce. Licno nisam pitala, hebiga nije me interesovalo :)

    E hvala ti,moracu se baciti na posao i traziti info o vakcinama!

    Pozz

  10. E pa zavrsila sam i ljekarski danas, a radi svih buducih generacija evo imog isustva :) Ljekarski sam radila u Eurofarmu kod doktorice Cengic. Sve skupa je kostalo 140 KM (ukljucujci i snimak luca).Znaci bila sam zakazana u pola deset, doc malo zakasnila pa me primila u 10, prvo je zatrazila da pogleda koje sam vakcine primila do sada a posto sam imala staru zdravstvenu knjizicu, niti jedne vakcine nisam danas dobila. Onda je sve teklo otprilike ovako:

    Ja: Doktorice mozete li mi molim vas opisati kakav je ljekarski, od cega se sastoji i sta da ocekujem danas?

    Doktorica: NIkakav.

    Ja: :blink: :blink: :blink:

    I bila je u pravu, ljekraski i jeste nikakav...nakon sto je pregledala vakcine, uzeli su mi krv da urade nalaz na sifils, i to su jedino radili nista drugo, nakon toga su mi dali upute kako da stignem do radioloskog centra na Pofalicima i tu uradim rendgen pluca (tu mi je najvise vremena i otislo), rendgen zavrsen, sacekala 15 min da stigne doktor i ocita snimak (doktor ne dolazi prije jedanaest), kad je zavrsio sa snimkom sam se vratila u Eurofarm, u medjuvremenu je i nalaz krvi bio zavren, dokotorica me ukratko ispitala da li sam bolovala neke vece bolesti (tuberkuloza, bronhijala asta itd...) , da li sam ikada primljena na lijecenje u bolnicu itd...nakon toga me je izvagala, izmjerila visinu, provjerila vid, pogledala grlo, izmjerila pritisak i dala mi kopiju vakcina, rekla da sam prosla ljekraski i poslala me na recepciju da platim. Sve u svemu, ljekarski je bio nikakav, brzo i bezbolno, tacno u dvanaest sam izasla iz Eurofarma.

    Eto nadam se da ce moje iskustvo bar donekle uspjeti da pomogne ljudima da stvore neku sliku sta da ocekuju na ljekarskom.

    Izgleda da je bas brzo i bezbolno :)

    Molim te reci mi da li se ljekarski moze zakazati prije nego sto je 'case complete' ili moras cekati na to i da li ti je poznato sta rade oni koji nemaju zdravstvenu knjizicu gdje su upisane sve vakcine???

    Hvala unaprijed...

  11. Pozdrav svima,

    Zanima me da li je iko od vas formular DS 3032 slao putem emaila umjesto regularnom postom?

    Ja prvi put kad sam zvala NVC, gospodja mi je rekla da nece prihvatiti e mail....Danas, 3 sedmice kasnije (posta jos uvijek nije stigla) su mi rekli da se moze e mail poslati...Mislim da cu pricekati jos par dana prije nego to uradim ali eto zanima me da li je neko od vas imao slicno iskustvo?!

×
×
  • Create New...