Jump to content

gina_raluca

Closed
  • Posts

    349
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by gina_raluca

  1. Multumesc mult pentru raspunsul prompt!

    Mi-a fost de mare ajutor. Asa ma gandeam si eu sa pun "To Whom It May Concern"(e mai formal), ca "Dear Sir or Madam" suna ciudat. :D

    O sa semnam mai caligrafic. :P

    Mai am o nedumerire(probabil ca nu e si ultima): Numele meu de familie incepe cu Ţ. Cum completam in formulare? Recunosc ca pana acum nu mi-am pus problema si am completat fara diacritice. Si la fel, in letter of intent, cand o sa tastez numele, pun cu diacritice sau fara? Stiam eu ceva ca trebuie fara, asa cum apare in buletin, pasaport... E bun sa lasam fara diacritice?

    Multumesc inca o data pentru raspunsurile rapide si pentru amabilitate(putin spus)!

    Fara diacritice. Si numele de fata al mamei are diacritice, dar eu nu le-am folosit in nici un act.

  2. A fost fain! Si a ramas placut impresionat de USA. :P A fost si la serviciul de pasapoarte si i-l fac la "super urgenta". Vineri a facut pozele pentru pasaport si marti, pe 10, il va avea. :D Asa ca vine fara probleme pe 19 august, si-a luat deja biletul de saptamana trecuta. :)

    Da, si eu ma bucur mult ca in sfarsit suntem gata sa trimitem. Ah, de cand astept momentul asta! :innocent:

    Ma bucur ca i-a placut. E o experienta unica :)

    Sper sa aveti o procesare rapida. Am mai citit despre cateva cazuri unde s-au procesat actele in 2-3 luni.

  3. A, da, clar. Dar ma refer la vizite de o zi, spre exemplu. :lol: Alea nu trebuie trecute nicaieri. Despre calatorii... sunt doar: 30. List below all places you have lived for at least six months since reaching the age of 16, including places in your country of nationality. Begin with your present residence.

    Si mai e una: 35. List all dates of previous visits to or residence in the United States. (if never, write "never")

    Atat vad... am citit fiecare intrebare, ca sa nu ratez ceva. :D

    Iar pe DS-156 si DS-156K nu intreaba asa ceva, bineinteles.

    Da, da :) Nu trebuie trecute calatoriile de cateva zile

  4. O intrebare am:

    Pe DS-230 te intreaba si prin ce tari ai mai fost? Si cat ai stat?

    Este o sectiune care te intreaba despre resedinta ta in ultimii 10 ani. Nu cred ca trebuie sa scrii daca ai fost in excursie intr-o alta tara pentru cateva zile, dar cred ca trebuie sa mentionezi daca ai stat acolo pentru mai multe saptamani. Cel putin eu am trecut cele cateva luni pe care mama le-a petrecut in Italia. M-am orientat dupa altii care deja trecusera prin procedura :)

    1. appointment letter
    2. Police certificate
    3. the Bank payment receipt
    4. Income tax return 2007/2008/2009 from sponsor (with the w2 and all that.)
    5. copy of the resient of the sponsor
    6. Income tax return 2007/2008/2009 from petitioner (with the w2 and all that.)
    7. copy of the naturalization of the petitioner
    8. My passport
    9. 2x2 picture
    10. ADN test results
    11. DS230
    12. My national ID

    I'm missing someting?[/sub][/sub][/color][/b][/size]

    Do you have the medical exam results? Good luck! I can't wait for you to experience some relief from this process as well!

  5. My wife went through POE in Miami. She was held in secondary questioning for almost 8 hours because there was an error with her A-number. The officers there while being pleasant and polite seemed to have no interest in trying to get her through, and she waited and waited. Finally there was a female officer who noticed she had been there a loooooooonng time and she took her case and corrected the error in about 20 mins.

    The other guys including the supervisor seemed very arrogant and appeared to enjoy having the authority to hold her. They didn't know their job at all saying first she would have to go back to the embassy and have them correct the number, then that she would have a "temporary parole" where she would be admitted as a non-immigrant with 30 days to fix this. Thankfully the other officer took her case, processed it and got her out with her full immigrant (IR1) status

    I'm sorry about your wife's experience. That must have been really scary for her :(

    My mom's A number is incorrect on her visa, but she thankfully, did not have any problems at POE.

  6. FELICITARI !!!!! WOOOHOOO !!!!!!! AS DORI SA AJUNG SA FIU SI EU ASA DE FERICITA ....BRAVO.... DAR SPUNE-MI CEVA , DACA OMIT CEVA SA SCRIU IN DS - 230 E GRAV??? ADICA SPRE EXEMPLU UNUL DINTRE LOCURILE DE MUNCA SAU HAI CA ASTA AM AFLAT DEJA , NU SE PUNE , O TARA IN CARE AI FOST ....NU STU,CEVA .... DE PE ACOLO.... E GRAV ????? FELICITARI INCA O DATA SI SA DE-A DUMNEZEU LA TOATA LUMEA FERICIREA TA...PUPICI

    Eu sunt pe drum acum si nu raspund prompt, dar subscriu la ce ti-au scris fetele. Sa nu omiti nimic din ce scrii pe actele astea. Altfel, ai putea fi acuzata de ceea ce se numeste material misrepresentation; iti vor refuza viza si ai primi ban. Nu merita.

    E important sa scrii in ce tari ai fost si pentru cat timp. In functie de timpul petrecut, iti vor cere cazierul din tara respectiva (12 luni). Si in functie de tara, s-ar putea sa iti analizeze mai atent actele.

    HIHIHIHI !!! CE MA BUCUR PENTRU VOI... NOI O SA FIM IN PHOENIX , ARIZONA , CALD TARE DIN CE MI-AU SPUS TOTI DE ACOLO....DAR VOI??? IN ARIZONA SUNT DIN CATE AM INTELES 60.000 DE ROMANI , CHIAR AM CUNOSCUT PE CINEVA CARE A AJUNS ACOLO CU LOTERIA VIZELOR SI E FOARTE INCANTAT DE VENIREA MEA CA MI-A ZIS SA II ADUC TUICA :))))))

    IN FINE....ASTA DACA DA DOMNUL SI AJUNG ACOLO ...SA MA VAD CU VIZA SI CRED CA PUP PAMANTUL....

    LASA-MI UN ID DE MESS , E VALABIL PENTRU TOATA LUMEA CARE ARE CHEF DE VORBA .......MULTA , MULTA BAFTA SI TOATE CELE BUNE.....

    Si eu am citit ca sunt foarte multi romani in Arizona.

    Daaaa. Abia astept.

    Multumesc mult, Gina! Esti printre singurele romance de pe visa journey care chiar m-au incurajat. :P Nu mai zic de sfaturi si restul. :star:(F)

    Abia astept. Da, maine are ceremonia. A vorbit si la serviciul de pasapoarte. Se pare ca-l poate face la super urgenta. :P A sunat, a spus pentru ce data si-a cumparat biletul e avion. Il cheama pe 12 august sa-l faca si-l va avea pana pe 18 cand are zborul. Yay :luv:

    Cu pla :) Stiu ca astepti de mult timp si inteleg ce greu trece timpul.

  7. Da, asa e, la ambasada nu trebuie sa traduc. Ar fi si culmea sa traduc o gramada de hartogarie cand o sa vin cu message archive de pe mess si skype. :P

    Acum... eu stiu ca la petitie nu-ti spune nimeni sa trimiti dovezi pt ongoing relationship. Dar vrem sa fim pregatiti, am vazut multi care au facut asa.

    De aceea ziceam sa punem si vreo 5-10 mailuri, phone bills, printscreen-uri cu video calls de pe skype(ca astea nu trebuie traduse, :rofl: ). Toate astea impreuna cu dovezile cerute de ei.

    Multumesc pentru raspuns, am adunat deja mai multe persoane care spun aceeasi chestie, ca le poate traduce si el. Multumesc, Gina!! :*

    Cu placere! Vezi ce repede trece timpul? Maine are ceremonia si in mai putin de 2 saptamani vine in Romania :) Si trimiteti actele in saptamanile urmatoare. In no time, esti aici :)

  8. Cineva pe K-1 Visa Process & Procedures a zis ca e de ajuns sa declari ca traducerea e fidela si ca esti in masura sa faci asta, fiind cunoscator al limbii engleze.

    :help: Thanks in advance!

    Am citit si eu pe visajourney.com ca vor accepta traducerea de la el. Oricum, emailurile nu fac parte dintre documentele oficiale (gen certificat de nastere, de casatorie, etc), asa ca nu cred ca va intampina probleme daca le traduce el. oricum, le Bucuresti le vor citi in romaneste.

  9. buna din nou.... va multumesc din suflet pentru tot .... nu am mai intrat pentru ca am pierdut vremea prin iasi , sa ma informez ce si cum despre actele care imi trebuiesc ...Despre avocat , ce sa zic , prea tarziu , avem unul de la inceputul actelor ..... si na acuma imi zice in felul urmator ... ca trebuie sa completez niste intrebari si sa ii dau raspunsul prin mail ca sa imi faca pachetul pentru K1 . dar asta nu trebuie eu sa il fac ?

    nu stiu exact ce o sa se intample de acuma incolo.... eu trebuie sa mai trimit ceva , undeva ? sau cum ? formularul ds-230

    Cred ca avocatii vor ca tu sa le trimiti raspunsul la intrebari, ei le transcriu pe formulare, si ti le trimit tie sa le semnezi. Ai putea economisi timpul si ai putea sa le completezi singura. Dar desigur, alege ce e mai bine pentru tine. Formularul DS-230 il iei cu tine la interviu.

    mai am o intrebare , defapt mai multe.....printre intrebarile vocatilor care mi le-a trimis , trebuie sa raspund la unde am lucrat in ultimii 10 ani , cred ca astea sunt intrebari din ds-230 , nu? si daca nu mai tii minte chiar tot si nu stii vre-un nr de contact ce faci? trebuie sa scrii neaparat tot? sau la scoli? adica eu am inceput 2 facultati dar nu am terminat nici una , trebuie mentionate? astept cu nerabdare raspunsurile vostre !!! va pup!!!

    Da, din DS-230. Daca nu iti amintesti, atunci nu poti scrie, dar incearca sa scrii absolut toate locurile de munca. Nu ai nevoie de nr de contact. Da, trebuie mentionate scolile. Si unde scrie, degree completed, poti pune NONE.

  10. Ok,

    Revin aici, nu prea am stat pe net in ultima perioada, dar unele dintre voi stiti deja ce minune s-a intamplat azi :dance::lol: Am primit viza!!!! Finally, parca nu pot sa cred inca. Dupa atata asteptare, iata visul s-a implinit.In octombrie anul asta facem 4 ani de la casatorie, I will be there to celebrate with hubby for sure ;)

    Raluca, ma bucur mult ca veti putea sarbatori impreuna, aici!! Felicitari inca o data!!

  11. Eu si logodnicul meu am pus "none" unde s-a cerut middle name, spre exemplu, dar in restul cazurilor am folosit "n/a" (de ex unde se cere SSN sau alien number pt tine sau la intrebari unde anterior ai raspuns cu "none"). De exemplu: intrebarea 11 din I-129F: numele sotului (tau): NONE; date of marriage: N/A (pt ca deja s-a raspuns ca nu ai fost maritata anterior, deci pt data casatoriei, "not applicable").

    La fel si la G-325A...am pus "none" pt middle name, alte nume folosite sau numele sotului, dar N/A pentru restul...

    Hope it helps :innocent:

    Sunshine13, cand am completat actele pentru mama, am folosit acelasi tipar.

  12. Buna!

    NU vreau sa fiu rea dar din experienta proprie iti spun ca pentru a cunoaste pe cineva ai nevoie de mai mult timp.

    Probabil ca va intreba si consulul despre istoria scurta a relatiei.

    Fii pregatita. Daca te uiti pe site, sunt oameni care au scris despre experientele lor la interviu. Uita-te si la Reviews: Embassy, Romania si vei citi acolo ce fel de intrebari apar in Romania.

  13. You should have all documents that you can ready so you can schedule the interview faster. I think you can get a police report (cazier) in 2-3 days if you pay a fee (that is how it was when I left Romania. You will also need to schedule a medical exam appoitment but that is after you get the papers from the embassy.

    I'm not familiar with the K-1 process, but does the person still receive an identifying number from the National Visa Center? Unless it is explicitly prohibited, the person can schedule the medical visit as soon as they have this number. Again, this may not apply to K-1, but with the other visa categories, the person can schedule their medical exam as soon as they have the NVC number and their case is completed at the NVC (or sooner if they don't want to wait).

  14. Do you think it's going to take a long time to get the police rep.(cazier)?? I think that's valid for only 3 months what if I won't have the interview in 3 months?

    Mrs. T, you probably got your police certificate issued by now, but just in case: depending on your location, it may take 1-3 days to receive it. It is valid for 6 months in Romania and the consulate accepts it for up to one year after its issuing date.

×
×
  • Create New...