Jump to content

Electra

Members
  • Posts

    71
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Electra

  1. Pozdrav svima,

    da li mi neko moze reci jel potrebno prevoditi rodni list i rekord iz opstine/policije za BG ambasadu? I da li neko zna sta tacno ili od prilike traze na razgovoru za K1 vizu?

    Hvala unapred!

    Trazis internacionalni rodni list u opcini, a rekord nije potrebno prevoditi. Sve ostalo ces dobiti napismeno od ambasade sta trebas prikupiti.

  2. Da se nadovezem na ovu pricu oko prtljaga: moj dragi sad kad je dolazio iz USA je mogao ponijeti samo jedan kofer, drugi je platio $ 50.

    Takodjer, prijateljica mi je otisla neki dan, iz Sarajeva za USA, i ona je mogla samo jedan kofer, ostale je platila.

    Ovo izgleda da je do aviokompanija, pa kako se kome posreci.

    @ET, cestitke i sve najbolje :star:

  3. Nema veze u bih sta pise za customs. Sve zavisi od njihove volje. Ja za sitnicu od 10 dolara platim carinski pregled i carinu :)

    Ubjedjena sam u ovo boldirano, jer sam i ja nedavno dobila poklon u vrijednosti $300, i prvo su mi rekli da moram platiti carinu oko 100 i nesto KM, pa sam se ja nasmijala i malo im se nagovorila...na kraju sam platila 40markica koliko je ustvari i trebalo, jer sve preko toga bi sebi uzeli!!

    AiiA, dokle si s procedurom?

  4. Cestitam Wolf! :star: I mene zanima sta su pitali tvoju dragu i jesi li ti bio u cekaonici, jer je neko spomenuo na forumu da sad ne dozvoljavaju da partner bude prisutan?

    Sretno u daljem procesu svima :star:

    I moje se blizi pocetku :D za mjesec dana mi dolazi dragi u posjetu i poslije toga zapocinjemo i mi proces...napokon! :dance:

  5. malamu, brojim dane do tvog intervjua i jedva cekam da cujem detalje!!! Iako cu biti na moru sljedece sedmice, ali cu tamo naci kakav internet club da ti cestitam i vidim kako je sve proslo! :star:

    Znaci, oni pitaju da li zelis da se intervju obavi na engleskom ili bosanskom...jel neki plus ako izaberes engleski? :unsure: Iako znam eng., ja bih ipak razgovor s konzulom obavila na bosanskom jer smatram da cu tako bolje, lakse i ljepse objasniti sve sto me pita. Imala sam vec jedno iskustvo s njima i razgovarali smo na engleskom, a jos je tu nekoliko saltera i ovamo ja pricam s konzulom, a sa strane cujem onu tetu sto non stop nekog proziva i nesto prica na mikrofon pa to odjekuje...par puta sam zamolila konzula da mi ponovi pitanje jer je bila takva buka i haos, sto me dodatno unervozilo. :wacko:

×
×
  • Create New...