Jump to content

Wolf81

Members
  • Posts

    22
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Wolf81

  1. Pa koliko sam ja upucena, trebate se vjencati u roku od 90 dana (ovo sam potpuo sigurna :D

    a sto se tice dokumenata za promjenu statusa.. morate ih posalti prije nego sto istekne I-94.. to je opet 90 dana od ulaska u USA.. (ovo nisam sigurna, ali mislim da je tako)

    Postoji rok i on je 90 dana, a bilo bi dobro za vas da posaljete i sve ostale papire za adjustment of status prije isteka tih 90 dana,jer su mnogo komplikovani oko svega pa da ne bi pravili sebi dodatni problem.Nase papire su dobili dan prije isteka 90 dana!

  2. Evo malo ispravke vezano za interview ja sam malo pozurio sa pisanjem a ona mi nije rekla sve detalje valjda od uzbudjenja i svega nije mogla odma da se sjeti.

    Pregledali su joj sve papire ona uvjerenja,I-134,i za dokaze o vezi uzeli su samo tel racune i koju sliku ako bi konzul zatrazio.E-mailove,pisma i ostalo nisu ni pogledali,skype history takodje nisu ni pogledali.Pitali su je:

    sta ja volim da jedem?

    sta ona voli kod mene?

    onda su je na blic pitali kako se ja zovem?

    kako smo se upoznali?

    sta pricamo preko tel?

    sta ce ona da radi kad dodje u USA?

    kako sam je zaprosio?

    To su bila pitanja i sve zajedno kaze ne vjeruje da je trajalo vise od 10 min,kako pocne da ogovara na pitanje kazu ok i pitaju slijedece,tako da je taj interview cista formalnost kolko se meni cini iz svega.Opusteno samo nije nista strasno zelim puno srece svima i da sto prije zavrsite zapoceto! :dance:

  3. Hvala svima na cestitkama i zelim od srca da sto prije zavrsite proces!!!!

    Pitali su je sta pricamo preko tel kad se cujemo,kako sam je zaprosio,i sta planira da radi kad dodje u USA to je bilo sve.Uzeli su joj jednu sliku,racune od telefona,e-mail i ostalo nisu htjeli ni da pogledaju.

    Wolf cestitam i ja. Sretna sam zbog vas, nadam se da cete sto prije biti skupa! :dance:

    Hvala puno!!!E reci mi molim te za avionsku kartu da li mora da se uzima povratna ili moze u jednom pravcu?? Ja sam dosla sa kartom u jednom pravcu, bez problema

    Hva;a ti puno predpostavljo sam da nije problem al reko da provjerim za svaki slucaj

    Cestitam Wolf! :star: I mene zanima sta su pitali tvoju dragu i jesi li ti bio u cekaonici, jer je neko spomenuo na forumu da sad ne dozvoljavaju da partner bude prisutan?

    Sretno u daljem procesu svima :star:

    I moje se blizi pocetku :D za mjesec dana mi dolazi dragi u posjetu i poslije toga zapocinjemo i mi proces...napokon! :dance:

    Bio sam u USA nisam bio dole!

  4. Hvala svima na cestitkama i zelim od srca da sto prije zavrsite proces!!!!

    Pitali su je sta pricamo preko tel kad se cujemo,kako sam je zaprosio,i sta planira da radi kad dodje u USA to je bilo sve.Uzeli su joj jednu sliku,racune od telefona,e-mail i ostalo nisu htjeli ni da pogledaju.

    Wolf cestitam i ja. Sretna sam zbog vas, nadam se da cete sto prije biti skupa! :dance:

    Hvala puno!!!E reci mi molim te za avionsku kartu da li mora da se uzima povratna ili moze u jednom pravcu??

    Cestitam Wolf! :star: I mene zanima sta su pitali tvoju dragu i jesi li ti bio u cekaonici, jer je neko spomenuo na forumu da sad ne dozvoljavaju da partner bude prisutan?

    Sretno u daljem procesu svima :star:

    I moje se blizi pocetku :D za mjesec dana mi dolazi dragi u posjetu i poslije toga zapocinjemo i mi proces...napokon! :dance:

    Bio sam u USA nisam bio dole!

  5. Pozdrav svima,treba mi mala pomoc interesuje me da li je neko kontaktirao Konzulat u Sarajevu i na koji nacin ako jeste,papiri su iz NVC otisli njima ima vec oko 3 nedelje a od njih jos ne stize nista,pa me zanima koji je najbolji nacin da se kontaktiraju?

    Izgleda da je najbolje nazvati ambasadu direktno na broj koji je na pismu koje se dobije iz ambasade u paketu #3 : 033 445 700 lokal 2453, ako se nesto nije u medjuvremenu promijenilo jer mi jos nismo dobili nas paket 3. U ovom forumu sam saznala da je neko prije bio u istoj situaciji gdje je pismo poslato iz NVC-a dok ambasada u Sarajevu nije nista naizgled ni dobila ni poslala. Ispostavilo se da je ambasada uredno sve dobila iz NVC-a i poslala paket 3 ranije ali da to nije stiglo do osobe u BiH. Ko ce ti znati, posta moze biti bas u tom trenutku nepouzdana. Kad je nazvao ambasadu bili su ljubazni i odmah su upakovali novi paket a izlgeda da su nekom i elektronski poslali to pismo na kojem je lista papira koji se moraju prikupiti. Nama je NVC poslao prije 3 dana informacije u ambasadu (iz NH to BiH transit time je samo 3 dana) tako da se nadamo da ce ambasada nesto poslati sljedece sedmice. Znajuci moguce probleme sa postom, ako ne posalje nista za 10 dana sto je po mom misljenju neki krajnji rok, onda cemo ih poceti zvati. Ovo cekanje je ubitacno i za nas. Good luck!

    Da li neko zna kako pratiti DHL paket na DHL site-u?

    Hvala za broj druze zvao sam ih i dali su mi sve informacije primili su papire i poslali,jako su ljubazni i usluzni.Sto se tice ovog DHL on me je i iznervirao jer na njemu nisam uspio da pronadjem posiljku za Sarajevo bilo je svega a Sarajeva ko da nema na mapi,a oni su primili papire,tako da to nije adekvatno 100%.Puno srece !!!!!

  6. Trebalo bi da je ovako:

    GO to DHL Worldwide Express website http://www.dhl.com

    Select USA

    A new page will open

    At the top highlight tracking and click on TRACK BY REFERENCE

    In the Reference field type CORRESPONDENCE

    For the Shipment date you should select a day before and after the date NVC said they sent your file.

    Customer number leave blank

    Origin Postal code should be 03801

    Then Click Track (thanks to YuAndDan and to Randy)

    Ovo sam jos davno sacuvala iz nekog posta. Valjda je jos uvek validno. Trebace i meni uskoro, nadam se!

    Pozdrav!

    Da ovo funkcionise ja sam probao.

  7. Hello Everyone! One more June Filer that's hoping to bring his fiance by Christmas. I am just crossing my fingers and biting my nails just like you guys...

    Good Luck u all :thumbs:

    By Christmas? Wow.. good luck with that happening.. Most June VSC's wont get NOA2 until late OCT or Nov the way things have been going... and then there is the time to get to NVC and then embassy... and te wait to get an appointment on top of that... I am expecting visa sometime Feb at this point... but I agree December would be nice... :thumbs:

    I see a lot of March filers and few April filers gettting NOA2 now. So there is a possibility June filers might get NOA2 starting mid October, Add 2 months for the Conulate Process. She might have her visa by December :whistle: I know this will happen only in the best case scenario. We will see...

    Yes yes yes RK!!! we are working on a Mantra.. Visa by Christmas, Visa by Christmas.. yes we can yes we can!!

    the normal time from NOA2 to interview for our consulate is 3 months at best and 4 for most... I would have to get an NOA2 by next month to see a christmas visa, best case... it really depends on how fast we can get through VSC and then how fast the consulate can get us through that end... every consulate is different.... it takes a couple of weeks to get from USCIS to the consulate w/o AP.. and here is a link to see what times are normal at the consulate.. recent consulate stats past 90 days

    I hadn't seen that link yet. The Lima embassy is only averaging 28 days. WOW. I better have my stuff ready to go. That will be a rush.

    Good Luck everyone!

    Service Center : California Service Center

    Consulate : Bosnia/Herzegovina

    I-129F Sent : 2009-06-08

    I-129F NOA1 : 2009-06-18

×
×
  • Create New...