Jump to content

tihana_12

Members
  • Posts

    208
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by tihana_12

  1. I just received my NOA1 :dance::dance::dance:

    @cca

    I have done my AR11 a month before applying for Remoing Conditions and we moved almost 2 years ago, right after I received my 2 year GC. I was little worried but one guy that is working with me and he moved a lot and was getting his Passport 2 months ago told me that nobody did not look his addresses and how long after each move he submitted AR11. I really do not think that that would be a problem.

    Please, can someone update my timeline, NOA1 04-23, check cashed 04-22. thanks!

  2. Samo da javim, DOBILA SAM FULL TIME POSAO i pocinjem 25.03.!!! Jedva cekam!

    Na kraju sam bila poslala za background check i prvima i kad su me u ponedjeljak zvali za drugi posao javila onima da ipak odustajem i bili su sasvim ok.

    A za ovaj drugi posao background check obavili za jedan dan!!! Stvarno su brzi...

    Ne znam kako vama, ali ovaj novi forum mi je sasvim zbunjujuci....Uopce mi se ne svida....

  3. Nakon dugog trazenja posla i slanja stotinu zivotopisa i nikakvih odgovora u zadnjih 10 dana sam bila na 4 intervjua za posao i imala jedan telefonski. Od jednog full time posla nista (ali je i bio predaleko), drugi full time mi trebaju javiti krajem sljedeceg tjedana, jedan part time posao su mi PONUDILI u cetvrtak popodne (u srijedu popodne sam imala intervju) :dance: i zadnji full time posao koji bi stvarno htjela moram cekati odgovor ponedjeljak ili utorak.

    A sada pocinju moji problemi jer kad su me zvali i ponudili mi posao ja sam bila skroz sretna i rekla da hocu posao i poslali su mi onaj formular za background check (u cetvrtak popodne) i rekli da posaljem na faks natrag. To mislim poslati danas, ali mi je bed jer su oba posla u istoj firmi i nemam pojma sto da radim. Ne zelim da izgleda kao da odugovlacim sa slanjem papira, ali ako mi u ponedjeljak ili utorak ponude full time posao, onda moram reci ovima prvima da ipak necu posao.

    Sto da radim????

  4. Cestitke Malamu i Saska!

    Ja sam do sada stvarno probala ne opterecivat se sa svim odbijenicama, ali nakon toliko vremena vise mi nije bas svejedno jer niti 101 put nije uspjesno. Mrzim te automatske odijenice koje salju na mail:

    ".... We were very fortunate to have the opportunity to select from such a qualified slate of candidates for this position. After careful review and consideration, bla bla bla company will not be able to offer you this bla bla bla position at this time."

    Vec pocinjem misliti da nikada necu naci posao koji zelim raditi i s kojim cu moci poceti doprinositi kucnom budzetu...

    Koliko sam ja skuzila tu cure rade do dva tjedna prije poroda (bez obzira koji posao rade), i nakon 6 tjedana je potpuno normalno vratiti se na posao (ili i ranije)....Znaci sve skupa dva mjeseca i opet koa da nisi niti rodila. Meni se vise svida ideja biti godinu dana doma :)

  5. Ja nisam slala bez natjecaja Resume, ali sam popunila dosta application forms na stranicama firmi koje imaju svoje formulare. A i dosta ljudi mi je reklo da pogotovo velike firme sve sto dobiju stavljaju u svoje baze pa kad traze ljude mozda im iskoci tvoj Resume ako im se podudaraju podaci. Mislim da na nekim stranicama i pise koliko dugo cuvaju podatke pa ako taj rok prode moras opet popuniti.

  6. badgerella nadam se da ces dobiti posao!!!

    Imam jedno pitanje u vezi prijave poreza za 2009. godinu. Jas sam u Zagrebu radila do kraja 2. mjeseca i dobila zadnju placu u 3. mjesecu, znaci tri place za lani. Danas sam dobila doma taj PK obrazac i popunila na netu onu tablicu i bude mi mama sljedeci tjedan to poslala.

    Ali da li moram prijaviti da sam radila u sad-u i platila sve svoje poreze ili ne?

    Takoder imam sve papire za prijavu poreza za sebe i dragog tu u americi i sve sam popunila online na turbotax. Da li i tu trebam sve napisati da sam dobila 3 place u 2009 u Hrvatskoj. Jer na pocetku pita da li si cijele godine bio u americi i kada si dosao i da li si radio i platio porez izvan sad-a.

    Ako i trebam popuniti sve po kojem tecaju to prepracunavam? Please help!

  7. Sto se tice ginekologa ja sam otisla kod privatnog lani. Nakon 3 ordinacije gdje su mi rekli da prvo moram nesto popuniti (tipa neko odobrenje), otisla u 4. ordinaciju gdje su me odmah primili. S obzirom da sam prije nego sam dosla tu bila kod svoje ginekologice sve mi je bilo ok, tako da sam imala samo pregled i dobila sam kontracepcijske pilule. Ubrzo cu morati opet otici jer trebam novi recept pa cu vidjeti sto ce mi od pregleda napraviti. Ali sjecam se da stvarno nisam puno platila lani, a nemam nikakvo osiguranje. Mislim da je sve skupa bilo nekih 60 dolara.

    Za vadenje krvi ne znam, ali bi valjda u nekoj klinici trebala vaditi krvi i napraviti pretrage koje hoces. Probaj naci nesto na netu.

×
×
  • Create New...