Jump to content

Spymav

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Spymav

  1. cestitam

    ja sam odradila lijecnicki u 12 mj kod Mije Begrgovca. dr je ok, iako star ko biblija....u tom danu odradis njega, vadis krv na transfuziji i snimis pluca u rockfellerovoj i onda opet nazad do njega. on salje dokumentaciju ambasadi. za pregled ti mislim treba 4 ili 5 slika

    ponesi sa sobom orignale, kopije, obavezno one potvrde iz policije i slike vas zajedno

    ako prode ok vizu dobije kroz 1-3 dana

    na nis specijalno ne trebas paziti, cakulas ko da si na kavi ;) samo se opusti i sretno

    Super, malo sam nervozan jer ne bi htio da nešto iskrsne. Ponedjeljak idem kod doktorice Goldoni(prva mi se javila) da riješim pregled.

    Koliko su vam papiri bili u NVC-u?

    oni su dobili naše dokumente 15.02, 18.03 su nam javili da je sve ok a par dana poslije dobila obavijest za intervju.

  2. Samo da javim da je stigao NVC letter sa datumom za intervju(2.05) u zg. Sad bi trebao još napraviti liječnički (btw koji je najbolji doktor?) i onda se pojavit na ambasada sa svim dokumentima (original i jedna fotokopija), putovnica i dvije slike i liječnički pregled ? Ako intervju prođe kako treba kad bi mogao dobit vizu ? Na što se mora paziti kad se ide na intervju ?

  3. Stigao je nvc pismo 24.12 bas na badnjak :). Izabrao sam agenta(tj sebe) i platio fee 120 dollars. Ima par pitanja u vezi dokumentacije sta moram poslati postom.

    1. Za military record je dovoljno da dobijem potvrdu od podrucnog odsijeka za poslove obrane?

    2. Za Court and Prison Records i Police certificate treba mi potvrda opcinskog suda i ministarstva pravosuđa o nekaznjavanju i sta jos?

  4. Za i-130 ti me treba rodni list, ni tvoj ni zenin (jer nije rodjena u US). Tvoj Rodni list ce ti trebati kasnije u proceduri kod NVC

    sto se tice, imate nekog u usa ko vam bi mogao ispisati cek i poslati ga vama postom, da ga upakirate u komplet?

    Na ceku se ispise svota i tko ga moze unovciti tj USCIS ( imas na njihovoj stranici tocno kako se ispise cek).Nije bitno ciji je cek, samo da je US.

    Posto ste obadvoje u HR, procedura odobrenja I130 bi morala biti brza(drzim palceve). Pocnite polako se pripremat i za NVC stage. Jer zena ne radi u US trebat ce vam joint sponzor sto se financija tice, jedino ako imate dovoljno ustedevine:)

    Imamo ček sta mi poslao ujak moje žene iz amerike, kod njega planiramo stanovat za početak a moja teta i moj ujak koji i oni inaće zive u NY su mi poslali sponsor of affidivity for support i zadnje tri porezne prijave jer ce mi oni biti sponzori.

    Znaći imam sve sta mi treba za poslat i-130, zar ne?.

  5. Bok svima, Ja i žena bi počeli cijelu proceduru da ja dobijem Green Card, oboje živimo i imamo prebivalite u hr. Žena je dobila američku putovnicu prije 4 godine jer je njezina majka imala citizenship i sve smo to sredili u ambasadi. Mi smo se vjenčali 22.09.2012 (tj. vie od dvije godine). Ako smo dobro shvatili sad bi trebali za moju Green Card poslati svu dokumentaciju potom u USCIC Office u Chicago:

    1. form i130

    2. dva g325a za mene i nju

    3. jedan check od 420 dollara,(prvo pitanje: mi nemamo američki bank account, kako se može drugačije to srediti?)

    4. slike koja dokazuju nae vjenčanje i život skupa

    5.vjenčani list (drugo pitanje: može međunarodni roza ili treba plavi + prijevod?)

    6. Kopije svih stranica američke putovnice

    7. nae slike u formatu za putovnicu koje moraju imati naa imena i prezimena na pozadini

    8. i g-1145

    To bi trebalo biti sve za ovu prvu fazu ili smo neto zaboravili? Hvala unaprijed za odgovore

    imam jos jedno pitanje. Sam nabavio sve gore navedeno ali sad sam procitao post i vidim da treba i rodni list? Mozete mi to potvrditi, hvala
  6. Cek potpise vlasnik ceka:)

    Pa sad....tesko je reci...sve ovisu kako brzo USCIS odobri. Nama je odobrio u 29 dana, opet drugi su cekali 5-7 mjeseci. Plus onda dolazi jos NVC. Sve ukupno ako je sve ok...8-12 mjeseci. Sto je manje je zgoditak na lotu.

    Za orientaciju pogledaj moj i jos neki "timeline":)

    To za ček znam :) ali moje pitanje je da nije problem da je potpisan na drugu osobu od koje koje potpise i130?

    Puno hvala za informacije, stvarno ste super. Moj materinji jezik je taljanski pa ne znam baš dobro hrvatski :)

  7. Vjencani list plus prijevod, ne medunarodni izvadak iz maticne knjige vjencanih.

    Za cek, mozda vam moze njezina mama poslati to? Hocete li ici uskoro u Ameriku, pa da si otvorite racune? To ce vam dobro doci kasnije, jer em ima placanja svako malo, em ona mora dokazati da ce imati residency u Americi.

    Mi imamo samo izvadak :( sutra ću podignut vjenčani i naći prevoditelja ali koliko sam shvatio ne treba apostile nego samo ovaj statement http://www.visajourney.com/content/translations . Punica živi u hr već godinama ali oboje imamo rodbinu koja bi nam mogla biti sponsor, mislili smo ih ne gnjaviti za ovu prvu fazu. Ček može bit potpisan na ime naših rođaka ili baš mi moramo potpisat? U americi smo bili već dva puta ali tek sad smo se odlučili za taj korak, rodbina nam dolazi preko ljeta pa smo mislili sad riješiti ovu prvu fazu. Koliko bi se moglo sve to otprilike riješiti?

  8. Bok svima, Ja i žena bi počeli cijelu proceduru da ja dobijem Green Card, oboje živimo i imamo prebivalište u hr. Žena je dobila američku putovnicu prije 4 godine jer je njezina majka imala citizenship i sve smo to sredili u ambasadi. Mi smo se vjenčali 22.09.2012 (tj. više od dvije godine). Ako smo dobro shvatili sad bi trebali za moju Green Card poslati svu dokumentaciju poštom u USCIC Office u Chicago:

    1. form i130

    2. dva g325a za mene i nju

    3. jedan check od 420 dollara,(prvo pitanje: mi nemamo američki bank account, kako se može drugačije to srediti?)

    4. slike koja dokazuju naše vjenčanje i život skupa

    5.vjenčani list (drugo pitanje: može međunarodni roza ili treba plavi + prijevod?)

    6. Kopije svih stranica američke putovnice

    7. naše slike u formatu za putovnicu koje moraju imati naša imena i prezimena na pozadini

    8. i g-1145

    To bi trebalo biti sve za ovu prvu fazu ili smo nešto zaboravili? Hvala unaprijed za odgovore

×
×
  • Create New...