Jump to content

Yugonostalgican

Members
  • Posts

    23
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Yugonostalgican

  1. msm da te odbiju to je skoropa nemoguce,kada prodjes kroz sve ,godinu dana se boris sa tim,ko to sve izdrzi,i dogura do inerviju tu nece da ne odobre,zasto je tolika procedura pa bas da se vidi jel to ok brak ili laznjak,a ko ce jos za laznjak se upusitit sve ovo,ko ima love da to plati njemu ne treba brak on moze zivjeti di oce,tako da neko moje misljenje

  2. Pitanje (jo nemamo glasa iz NSC) ??

    Iz Srbije imamo uverenje iz suda o nekaznjavanju. Ne vidim da može da se poruci iz policije? Jel to ok? Ili znate kako da zadovoljimo zahtev iz 'police certificate', i da li treba iz vojske neka potvrda?

    sud izdaje uvjerenje da se ne vodi sudski spor protiv trazioca zahtjeva,policija izdaje setrfitikat o nekaznjavanju,dobija se odmah dodjes za 2min ti napisu i daju,tak je kod nas,tak je i u Bosni pa vjerojatno i u Srbiji isto je vise manje,

  3. nema na cemu! :)

    spremajte ako mozete odmah i ostala dokumenta i saljite aplikaciju vec sutradan ako moze :)

    prvo da mlada dodje ,samo da ne pobjegne di,kada stavim prsten ruku onda cu za dalje,mada zahvaljujci vama tebi fripsu,dosta sam skupio imformacija i za ostalo,sve ja to pribijljezim sebi pa da znam sto vise unaprijed,anda fino kada jednom dodjem tamo moram vas sve skupiti na neku veceru nema druge pomazatet mnogo ljudi.

  4. ako su joj roditelji, tj, jedan od roditelja bili US drzavljani kad se rodila, onda je ona po rodjenju US drzavljanka i nema taj pappri

    al sve jedno

    rodni list i putovnica i.. srecno u braku :)

    otac jeste,znaci nema ona to i ne treba samo rodni list i putovnica da ponese od tamo,ostalo u amabsadi i kod maticara odmah :) hvala naravno:)

  5. jeste

    ali kad se podnosi zahtev za vencanje npr, rodni list ima mnogo vise podataka ( ime oca, majke ....) koji su potrebni za sklapanje braka

    putovnica sama po sebi jeste dokaz, ali isto kao sto ne moze neko da se venca na osnovu samo rodnog lista jer je potreban dokument sa slikom, tako putovnica posluzi odlicno da se dokaze i identitet i drzvljanstvo

    Ali rodni list je takodje potreban zbog ostalh podataka

    razumijem,ali ovde je sada situacija ona rodjena u drugoj drzavi,i samo je godinu dana zivjela tu,roditelji vojna lica znas kako je mijenali lokaciju,ali poslije toga cijeli zivot je tamo i ima samo americku putovnicu,znaci uz rodni list moze i proci putovnica kao dokaza da ne mora ganjati i ovaj papir sto si gore navela naturalization cer.

  6. ovde ima drugi oblik svega toga

    uverenje o drzavljanstvu se dokazuje na dva nacina :

    - rodni list, gde se vidi da je osoba rodjena u US ili

    - certificate of naturalization ( vecina nas koji nismo rodjeni u US imamo ovo, i sa tim pokazujemo da smo postali drzavljani)

    Tako da ako je rodni list is US, to je jedino potrebno

    a ako nije, onda rodni list i certificate of naturalization

    bilo ko, ko zeli da stupi u brak ovde trebna da vadi marriage license

    tj, buduci supruznici odu u opstinu i podnesu zahtev, to se napravi pretraga da su osobe slobodne da se vencaaju, tj, nisu bile ili nisu sad u braku i proces je gotov

    nigde se ne pise na rodnom listu da li je osoba vencana

    zar nije samim po sebi putovnica dovoljna da dokaze da je drzavljanin usa?

  7. Ma ovi nasi balkanci nemaju pojma. Kada sam ja prijavljivao brak u SLo vise sam ja znao sto moram imat od onog koji je tamo radio. Svasta!

    bas veze nemaju eto kao sto ti rekoh oni traze neki document ili ti certificat of citizen koji ne postoji u americkom pravnom sustavu.Kod nas ima ono uvjerenje o drzavljanstvu dobije se di se izvadi i rodni list ali tamo to ne postoji,i sada ako maticar insitira onda ambasada mora napisati da to ne postoji,ma kod nas mislie ako ovde nesto postoji da to ima svagdje:)

  8. U usa ne poznaju potvrde da si single. Na ambasadi u zg ce dobiti potvrdu da se moze udati. Mislim da kosta cca 40$ ako se ne varam. Rodni list neka ponese sa sobom za svaki slucaj. Sve ce srediti na ambasadi u zg. Onda sa svim tim papirima idete kod maticara da dogovorite vjencanje.

    Mozda moze s ti dogovorit i prije. Neka ti posalje scan putovnice. Ja sam ispio tako a naknadno smo dostavili ostale papire (prije vjencanja)

    to mogu,nije problem moze se dogovoriti i ak ona nije tu lak cu za to,nego ovaj maticar mi nabroja nekih 5 dokumenta a ovi iz amabsade kazu tri,ok ona ima putovnicu to ce samo kopirati,rodni list ok nek ponese,a ovaj maticar mi spomenu jos i potvrdu ili uvjerenje da je usa citizen i potvrdu o prebivalistu,jel to sve preko ambasade ce ici? A kako onda za prevod posto mi naglasise da triba i prevedeno biti

  9. Ovako ljudi,znam da se ovde najvise pita oko procedure za vize itd,ali posto ste svi prosli ovo znace ti mi najbolje objansiti pa cu da maknem post ako treba poslije.Naime zarucnica americki drzavljanin ce doci da se vjencamo u hrvatsku uskoro,ja sma kontaktirao maticne sluzbe koje dokumente ona triba,tipa potvrdu da je single,da je usa drzavljanin,rodni list itd.Mi smo mislili da ona to sve moze tamo da izvadi donese fino ovde ,medjutim u amabsadi kazu ona mora zakazati termin pa doci pa oni ce dati to neka 3 dokumenta spominju mi,i totalno me zbunice. Vi ovde najbolje ce mi znati objasniti malo jer ste prosli to,Helppppppp :)

  10. Zdravo ljudi,kako ste,ovako totalno sam novi,prvi put se javljam nadjoh ovaj forum,jako je koristan,posebice za nekoga ko je totalni laik,dosta sam nekih stvari proucio i tak to,ali opet imam nekih nejasnoca pa se nadam da ce neko od vas koji je prosao kroz ovo pomoci mi malo kroz neko pojasnjenje.Naime moja zarucnica iz Usa i ja smo zakazali vjencanje tu kod nas kroz 2 mjeseca,Odlucili smo se da idemo tim putem da se ovde vjencamo pa cemo onda kroz slanje petecije i-130 i dalje kako sta ide,uglavnom idemo tim putem,Mene sada posebice zanima posto je to moj prvi korak nakon sto se vjencamo na meni je da ispunim g325 a formu,gledao sam kako izgleda i to sve,pa me zanima da li moja zarucnica moze da donese tu formu kada bude krenula iz usa ovamo,pa da ja to popunim kada se vjencamo i ona ponese sa sobom.Ili ja to mogu skinuti sa sluzbene stranice njihove isprinatati popuniti i poslati postom njoj.Ili pak ona kada se vrati tamo posalje meni postom,ja popunim i vratim njoj postom,sto vi predlazete po tom pitanju??

×
×
  • Create New...