Jump to content

ana89

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by ana89

  1. Makice , procitala sam na njihovoj strani da sa CR1 vizom , nakon ulaska u US moras jos 2 godine da budes u braku i da posle 2 god.zajedno treba da otklonite status conditional ... A u slucaju razvoda pre nego sto prodju te 2 godine greencard ne dobijas i moras da se vratis nazad .Eto u tome je problem ...sto sa IR1 vizom dovoljno je da ste oko 2 god u braku i dobijas greencard na 10 god , a sa CR1 vizom tek kad udjes u US od tada racunas plus 2 ... zato mi je vazno da vidim dal neko ima slicno iskustvo

  2. Makica 7 ,

    Upravu si , ali ako udjes u Ameriku sa cr 1 vizom , onda dobijas status conditional cekas jos dodatne dve godine i MORAS da si u braku sa istom osobom ,i tek nakon 2 god,od ulaska u us mozes da trazis permanent .

    A ako dobijem odmah IR1 vizu to je to , dobila sam greencard na 10 god ...U tome je razlika .... Hvala puno u svakom slucaju :( Jel zna neko jos nesto ??

  3. Cao svima :)

    Potrebna mi je pomoc i bila bih jako zahvalna ako neko moze da me posavetuje ili da isprica svoje iskustvo.

    Udala sam se za amerikanca u braku smo par meseci , a u aprilu smo podneli I 130 .

    U pocetku smo hteli da apliciramo da sto pre dodjem CR 1 vizu , ali shvatili smo da je bolje da sacekamo da prodju 2 godine od dana kada smo sklopili brak i da dobijem IR 1 vizu jer tada dobijam permanent residence a sa CR1 vizom moram od dana ulaska u amerku da cekam jos 2 godine :( ... Moje pitanje je I 130 stigla kod njih u aprilu ,da li mi mozemo nekako da odugovlacimo sa celim procesom duze od godinu dana , dok se ne zavrse 2 godine od sklapanje braka , ili slucaj ako je neaktivan odbacuju ga ? Hvala unapred , svaka pomoc je prekopotrebna

  4. Hi everybody !

    I need help and i didn't knew where else to ask ..So here is the thing .

    Me and my husband applied for a CR1 visa since we are less then 2 years in a marriage .

    we have sent I 130 in April 2013 .. But the thing is that as i see it , It is better to apply for a IR 1 visa cause then you get permanent residence.. and with CR 1 visa you need to wait 2 years more after your entering in the States..

    So my question is , if we have sent the I 130 in April this year for how long can we delay it ? cause it is better to pass 2 years of the marriage and then get IR 1 visa..

    Please if somebody knows something please do write ,it is very important for us .

×
×
  • Create New...