Jump to content

Klaxi

Members
  • Posts

    141
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Klaxi

  1. I got my mail today from USCIS indicating that I entered the USA as conditional a permanent resident on May 2013. At that time I did not enter the USA, I was already here.

    So, my question is: what is the starting date? From when should I count these two years (second anniversary)? I am confused. Is it from the time I got my Green Card? Please, I would appreciate ever help to clear this out.

  2. U teoriji mozes to da uradis kada dodjes na turisticku, ali nije legalno. Znam par ljudi koji su tako uradili, neki su dolazili i na Au pair vizu, ili su ovde upisivali neku vrstu skolovanja pa dobili vizu na osnovu toga.

    Realno, Amerika je takva zemlja da se ovde nalaze milioni i milioni ilegalnih imigranata i niko ih ne dira dok ne naprave neki ozbiljan prekrsaj. Ja licno volim sve po propisima da odradim, ali evidentno je da prolaze i druge metode.

  3. Miriam, nadam se da ce ti mama biti bolje.

    Superlove, ja sam ranije uvek citala da ako ides sa bebom koja je USA drzavljanin, cekas red sa njom iako ti nisi jos drzavljanin.

    Ja, doduse, imam GC ali sam odmah krenula u red za drzavljane, zbog bebe.

    E sad, ja sam nekim sluzbenicima tamo rekla da me puste preko reda, medjutim ili se prave ludi ili sta, cekali smo red od nekih 30-tak ljudi. I kad smo dosli skoro do saltera, jedna sluzbenica mi kaze:Jao, pa sto se niste javili da vas pustim sa bebom.

    Mada, kako u Americi tretiraju trudnice i majke sa decom po prevozu, nista me ne cudi kad vas ni ne primete da cekate s malom bebom.

  4. Not correct! I traveled with maiden name in my passport and married name on my GC. Just had the marriage certificate with my, and no problems at all. Then, I changed my last name in my country and got back with matching ticket and passport.

    The best thing is to call the airline. But generally, it is possible to travel with different last names on your documents, IF you have the proof (like MC).

  5. @miriam28, mozes i u Srbiji da prijavis, nego sam ja zapocela sve u NY misleci da cu tu zavrsiti i pasos, ali sam se kasno setila, pa nije bilo vremena.

    Moje misljenje je, da ako cete menjati pasos tek kad se vratite u USA, onda putujte sa starim prezimenom. Ako cete u Srbiji, onda s novim.

    Ja imam i dete, pa nisam nazad htela da se vracam sa starim prezimenom i novim pasosem, jer se ja u njenim dokumentima vodim sa novim prezimenom i nisam zelela da me zbog toga proveravaju.

    Takodje, nisam cula da je iko vracen jer je imao razlicito prezime zbog udaje. To je specificna situacija sa kojom su upoznati na aerodromu i vencani list je dovoljan da se prodje.

    Nemoj uopste da razmisljas o tome, neke zene tako putuju godinama, sa razlicitim prezimenima u pasosu i na americkim dokumentima/karti.

    Da napomenem da sam vise puta putovala avionom i u okviru USA, isti slucaj, karta na novo, prezime na staro, i uvek je vencani list resavao 'problem'.

  6. @jelda, nema problema pitaj sve sto te zanima, imala sam iste dileme kao ti i zato sam lepo pozvala avio kompaniju, rekla im o cemu se radi i receno mi je da ponesem vrncani list, sto sam i uradila. Kada sam na aerodromu dosla do kontrole, ona je pogledala pasos i videla da se razlikuje na karti i u pasosu, rekla mi to i ja sam izvadila vencani list i pokazala. Proverila je sve na listu, zahvalila se i pustila me da prodjem.

    Ja sam krenula sa procedurom u nasem konzulatu. Podnela sam dokumenta za prijavu braka dva meseca pred put (receno mi je da ce biti gotovo za najkasnije mesec dana), ali da u medjuvremenu moji roditelji odu do opstine i vide da li postojim u evidenciji. Oni su otisli i izdali su im moja dokumenta sa novim prezimenom. Bilo je potrebno da overim vencani list (Apostille), da prevedem dokument na srpski i prilozim sa ostalom dokumentacijom za prijavu braka i sve to podnesem u nasem konzulatu.

    Ovo je lista dokumenata koji su mi bili potrebni za prijavu braka (proveri u svom konzulatu):

    http://www.serbiaconsulatenyc.com/brak.html

    Kada sam dosla u Srbiju, za pasos i licnu kartu mi je bio dovoljan taj novi vencani list. Nisu mi trazili nikakva dokumenta iz USA.

    Pored toga josi drzavljanstvo i izvod iz maticne knjige rodjenih sa novim prezimenom.

    Uplatila sam u banci sve sto je bilo potrebno i dobila pasos za 48h.

    Takodje se nikada nisam odjavljivala sa svoje adrese, niko me za to nije ni pitao, niti ih zanima.

  7. Meni je to rekao konzul, da kupim kartu na devojacko, ali s obzirom da sam ja isla s jednim a vracam se sa drugim prezimenom, to bi bilo glupo. Onda sam zvala avio kompaniju i objasnila im, oni su proverili i rekli mi da samo ponesem vencani list.

    Kad smo na aerodromu prolazili kontrolu, zena mi je rekla da mi se ne slaze karta i pasos i ja sam joj dala vencani list na uvid i sve je proslo ok. Sad se vracam sa novim prezimenom i nece biti problema, sve mi je na isto ime i prezime, juhuu... Koji teret mi je pao s ledja :)

  8. Pozdrav svima,

    Ja sam kroz ceo proces oko dobijanja verenicke vize prosla pre oko 3.5 godine. Gledajuci sa ove vremenske distance, moje iskustvo je bilo pozitvno, sve je islo kako treba i sada zivim u USA nesto duze od 3 godine. Znam koliko je proces dobijanja viza stresan, ali verujte, na kraju se sve to zaboravi...Zelim svima da sto pre dobiju zeljene vize...

    Razlog zbog kojeg vam se javljam danas je taj sto smo moj muz i ja odlucili da nakon 3 godine odemo u augustu u Srbiju. Znam da je o ovome vec pisano ranije na ovoj temi, ali me zanima vase misljenje i savet, ako je neko skoro prosao kroz ovo...

    Naime, posto sam dosla na verenicku vizu, imam pasos Republike Srbije na devojacko prezime, a Zelena Karta, kao i ID (sto je logicno) je na muzevo. Raspitala sam se da promenim pasos u ambasadi u Cikagu, ali sam taj proces predugo traje...Takodje sam cula da mogu da putujem sa ovim pasosom (na devojacko prezime), ali da obavezno ponesem Marriage Certificate. U tom slucaju bih trebala kupiti avionsku kartu na devojacko prezime, jer je to prezime iz pasosa. Bojim se da bi mi to po povratku u USA predstavljalo problem.

    Da li je neko od vas prosao skoro kroz ovo?

    Znam da je o ovome pisano ranije i zaista se izvinjavam zbog ponavljanja, ali jednostavno sam u dilemi sta uciniti.

    Svaki savet i iskustvo je dobrodosao...

    Zahvaljujem se unapred na odgovorima!

    Pozdrav,

    Jelena

    Pozdrav Jelda,

    Evo ja imam sveze informacije, a imala sam isti problem kao ti.

    Sva dokumenta u USA su mi bila na novo prezime, a pasos na devojacko. Sada sam u Srbiji i evo kako sam uradila. Kartu sam kupila na novo prezime (iako mi je pasos na devojacko), jer sam odlucila da u Srbiji promenim sva dokumenta. Ne prave nikakve probleme zbog toga sto se karta i pasos razlikuju, samo moras obavezno da poneses vencani list sa sobom kao dokaz!

    Zasto bi se nazad vracala sa starim pasosem? Zar ti nije lakse, kad si vec u Srbiji, da sve to promenis? Pasos se za nas koji dolazimo iz inostranstva dobija za 48h! Tako da ne moras da cekas kao ostali, vec sve to ide po hitnom postupsku.

    Ukoliko te jos nesto zanima, slobodno pitaj.

  9. Hvala Sanja! Sad mi je lakse. Ja sam rezervisala kartu na novo prezime, a pasos mi je na devojacko. Sad mi je lakse kad cujem da si isla i ti tako i da nisi imala problema. Mi smo predali za promenu prezimena ovde, a u Srbiji cu ja da izvadim pasos, necu ovde da se cimam bez potrebe.

  10. Ja cu tek iduce nedelje da idem da prijavim brak pa cu videti koje papire ce mi uzeti, vencani list smo preveli i stavili apostil, verovanto ce poslati samo kopiju, nece nam uzimati original.

    meni je konzul rekao da samo prijavim brak, a da putujem sa starim pasosem i u Srbiji vadim novi, ali imam isti problem, novo prezime na zelenoj karti, staro u pasosu, vodim dete sa sobom, kad budem isla tamo imacu jedno prezime, kad se budem vracala drugo u pasosu. Ma komplikovano.

    Za sada nam je prvi korak da oni posalju sve papire za prijavu braka u Srbiju, onda moji roditelji idu u opstinu, uzimaju mi drzavljanstvo sa novim prezimenom i salju mi ubrzano da ja mogu da predam za pasos. Jos ne znam sta cu, jer planiram da putujem za dva meseca, pa ne znam sta mi je ciniti.

    Citala sam malo na nekim forumima, kazu da zene godinama putuju sa starim pasosem i devojackim prezimenom, samo je bitno da kartu rezervises na to ime. Konzul mi je rekao da je moj pasos vazeci i da smem da putujem sa njim, ne vidi zasto ne bih mogla.

  11. Dobro dosla!Slobodno pitaj sve sto te zanima!:)p.s.mene zanima ko je menjao prezime kako je menjao dokumenta?

    Pozdrav svima, bas me dugo nije iblo, nisam citala sve ali vidim da su neke devojke vec tu u USA, cestitam!! smile.png

    Ja sam sad u proceduri menjanja pasosa zbog prezimena i mogu vam reci da mi je jako zao sto nisam zadrzala i samo dodala prezime mog muza. Sada moram milion papira da saljem, vracam, itd... Bolje da sam samo dodala prezime, onda bih bez problema mogla da se koristim starim pasosem.

    Za pocetak mora da se prijavi brak u Srbiji, tako da ovde prevodimo vencani list na srpski, izvod iz maticne knjige rodjenih, drzavljanstvo i to se salje nazad u Srbiju, oni tamo izdaju novo drzavljanstvo sa novim prezimenom i salju u ambasadu u USA. Onda opet procedura za pasos sa svim novim dokumentima. bas ovih dana idem da odnesem sve za prijavu braka, pa cu vas obavestiti detaljno, koga zanima.

  12. Hahahaha makice, smesno!!!! Ne mogu da verujem sta ti je sve taj napricao. Kakav lik. Evo pozdrav za njega uz muziku po zelji.

    Sta oni misle, da smo mi poslednji pacenici koji grabe i rukama i nogama da odu u USA. Ja nikad ne bih otisla u Ameriku da tu nije osoba koju volim, i koji vec ima izgradjen zivot ovde, Evropa mi je mnooogo bolja i ima mnogo bolje uslove za zivot.

    I sta sad, kao trebalo bi da drhtis da li ce te primiti ili ne. Nismo mi Indijci i Pakistanci i Tajlandjanke koje se udaju za jednog, dodju u USA i onda zavrse sa trecim.
    Ma ja im nisam nosila moje skype i ostale komunikacije, jer nemaju sta oni da citaju moju intimu, ali vidim da imaju nacina. Samo napred.

    "Pozdrav" za sve spijune dancin5hr.gif

  13. Hello svima jest.gifjest.gifjest.gif

    I ja sam bio kod crnca, super je stvarno xexe dancin5hr.gifdancin5hr.gifdancin5hr.gif

    Nego imam pitanje green card, koliko ste cekali na I485? Mi smo u procesu od Novembra a u procesing time pise da je oko 5 meseci ali izgleda da to nije tacno i bas su ga usporili sleepy.gifsleepy.gifsleepy.gif

    Od trenutka kada su mi uradili Biometrics, cekala sam 11 meseci!

    Slucaj mi je prebacen u Californiu, i to znaci da ako je tamo verovatno ces da se nacekas, a brze ces dobiti ako vas pozovu na intervju.

  14. I to je vise nego dobar odmor, al ako mi dragi dodje bilo bi mi bez veze da ne odemo negde.

    Pa ne znam da li ti je sada pametno Turska, zbog svega sto se desava? Ja sam za lastminute koristila Eurojet. Sve je proslo super.

    A za odmor preporucujem Egipat, jer nigde ne mozes da dobijes taj kvalitet usluge i cene koju platis. I mi smo bili kad je bila malo zategnutija situacija u Egiptu, ali to se ne odnosi na odmaralista. Uplatis all inclusive i ne razmisljas o tome sta se oko tebe desava:)

    Tu agenciju za Egipat ti necu preporuciti jer se ugasila nedugo nakon naseg odlaska (imali smo srece :))

    I bas si sad nasla da pravis zazubice sa odmorom :) Ja sanjam neku plazu, more, beli pesak... ehhh crying.gif

  15. Iskreno meni je frka mnogo od intervjua jer oba puta kad su me odbili su me pitali da li mi je on decko ,ja sam rekal da nije,da je drug headbonk.gif .

    Tako da ocekujem da ce zapeti kod toga i bice ono "kako to sad ste vereni a dva puta ste rekli da vam je samo drug",da li mogu da me odbiju zbog toga na intervju?blink.png

    Aaa nista ne brini :)

    I ja sam tako isla tri puta u USA, govoreci da mi je drug. I onda me na intervjuu pitao: a sta ste govorili kada ste dobijali turisticku vizu za USA, kod koga idete, ja rekoh: Kod druga.

    On se ironicno nasmejao, ali ja sam rekla da se sve ovo izrodilo iz drugarstva... I to je to. Mislim da se nece na tom pitanju mnogo zadrzavati.

  16. Cureeeeeeeeeeee znate sta ima novo biggrin.png

    Post Decision Activity

    On June 21, 2013, we mailed you a notice that we have approved this I129F PETITION FOR FIANCE(E). Please follow any instructions on the notice. If you move before you receive the notice, call customer service at 1-800-375-5283.

    Tako sam srecna I uplasena u isto vreme, da se aBd samo ovako nastavi biggrin.png

    Cestitam! :)

    Ma daj sto si uplasena, vidis da su ti odobrili, nema sada prepreka... Sve su ciste formalnosti.

×
×
  • Create New...