Help - Search - Members - Calendar
Full Version: hello Romania
VisaJourney.com > General Discussion Area > Regional Discussion > Europe & Eurasia (except the UK and Russia)

Pages: 1, 2, 3, 4
dora_david
Hi all. How is everybody doing? I was just courios how many romanians are still here? i knew few but they finished their visa journey and i was wondering who is around wink.gif ...
MaydayDas
I am still on VJ.....and I will never ever leave it no0pb.gif no0pb.gif no0pb.gif no0pb.gif
dora_david
QUOTE(MaydayDas @ Apr 23 2007, 04:47 AM) *
I am still on VJ.....and I will never ever leave it no0pb.gif no0pb.gif no0pb.gif no0pb.gif

ha ha..that's cool. i suposed u are already in US no? u lucky good.gif
MaydayDas
QUOTE(dora_david @ Apr 23 2007, 10:52 AM) *
QUOTE(MaydayDas @ Apr 23 2007, 04:47 AM) *

ha ha..that's cool. i suposed u are already in US no? u lucky good.gif

Oh no, I am not yet in US. We started DCF in Germany in Jan and now I am waiting waiting waiting and again waiting to finish this process, get my visa and fly to my husband. You on a K1 visa right? I wish you good luck and a lot of patience. good.gif
dora_david
yes im ok K1...and God i cant wait to finish with this..we didint even sent the petition to VSC..we was suposed to like 3 time but all time something else cames out and we need to wait some more...now we still have to wait for a paper like 2 weeks mad.gif ...is so frustrating...i havent seen my baby in almost 3 months and we dididnt even started our journey...is so hard.. sad.gif
MaydayDas
QUOTE(dora_david @ Apr 23 2007, 03:04 PM) *
yes im ok K1...and God i cant wait to finish with this..we didint even sent the petition to VSC..we was suposed to like 3 time but all time something else cames out and we need to wait some more...now we still have to wait for a paper like 2 weeks mad.gif ...is so frustrating...i havent seen my baby in almost 3 months and we dididnt even started our journey...is so hard.. sad.gif

The hardest thing is to be far away from the one you love. But you gonna have plenty of stories for your grandchildren whistling.gif My advice is you two have to do everything possible and start this process right away. It is a long process the K1 route and any delay it is not in your favor. We wanted to start K1 but we changed our mind, we got married in Europe, lived in Germany and we were able to start DCF , it supposed to be faster but nothing is faster nowadays.
Good luck to you and start fast your journey ...may God bless you with an easy journey!
Adriana
Minya's wife
I'm here too, but I guess I don't count laughing.gif
I was a Romanian citizen before becoming the petitioning USC for my baby, whom I haven't seen in over 3 months now. At least my petition in the queue....just the wait that's killing me, slowly! crying.gif

-Paula
MaydayDas
QUOTE(Paula&Minya @ Apr 23 2007, 03:54 PM) *
I was a Romanian citizen before becoming the petitioning USC for my baby, whom I haven't seen in over 3 months now. At least my petition in the queue....just the wait that's killing me, slowly! crying.gif

-Paula

If you still romanian into your heart then you count too laughing.gif
dora_david
QUOTE(MaydayDas @ Apr 23 2007, 06:52 PM) *
QUOTE(Paula&Minya @ Apr 23 2007, 03:54 PM) *

-Paula

If you still romanian into your heart then you count too laughing.gif

yes good.gif
dora_david
i cant wait to send the petition...we was suposed to send it like 3 times but all time something else comes up and we need to wait some more...now we wait for his final divorce decree..he got it but it needs 2 more signatures...and to get the signature from judge it can take a while...i hope to finish as soon as possible cuz we are planing on getting married on my birthday in 25th August...until now i tought it might be possible but now how the things are going very slow i dont think we will be able to.. sad.gif

by the way...we are all romanians here..why we dont talk romanian? tongue.gif

and oh yes...sorry for my poor english...since i came back home im getting bad... not practicing
MaydayDas
I guess we can speak romanian if we want cause this topic is in our region. Do not worry about your english Dora, nobody is perfect, mine sucks too whistling.gif . Yea, it is a pain in the ### with the divorce, you have to wait until is final. Si nunta va fi in romania? nu fi descurajata, sanse inca mai sunt wink.gif. Stiu ca e grea asteptarea dar trebuie sa avem incredere in Dumnezeu si toate vor fi randuite o sa vezi smile.gif . Auzi, te plangeai de engleza ta? Cred ca romana mea lasa de dorit laughing.gif asa ca scuza-mi greselile.
De unde esti din Romania? Eu sunt din Prahova, Campina.
dora_david
Eu sunt din Baia Mare...nunta va fi si acolo si aici...aici vrem sa fie mica, numai noi, si el vrea sa fie in Las Vegas, o sa facem nunta si acasa dar dupa un an...sa avem timp smile.gif asa sunt de stresata acum, amandoi suntem si din cauza asta asa mult ne certam... sad.gif acum sunt putin cam nervoasa ca tocmai am avut un mic argument...e prea mult stres, nu mai stiu cum sa fac sa fie bine
MaydayDas
Atata timp cat cearta e contructiva totul e bine.......se mai intampla, e greu cu distanta dar cel mai important e sa nu lasati maruntisuri sa va dea peste cap sentimentele....si niciodata sa nu incheiati discutia certati wink.gif. Drumul e lung pana va mutati impreuna, incercati intre timp sa va indreptati atentia spre o anumita data mai curanda, de exemplu o eventuala vizita a lui la tine, sau a ta la el.
Ai grija de tine,
Adriana
dora_david
merci smile.gif e f greu asa...el are afacerea lui si e foarte ocupat, am dori f mult sa ne vedem, sa vina in vizita dar e freau pentru el pentru ca nu isi permite sa isi ia liber..si ca sa vina pana in Romania ar trebui sa iai ia liber cam o saptamana...drumul iar ia f mult si sa fim si impreuna pt cateva zile...e cam greu...eu sper sa reuseasca sa vina sa ma vada si asa mult mi-as dori sa vina cu mine la interviu...nu cred ca o sa fie posibil dar mi-as dori foarte mult...sper f mult sa terminam pana in anugust pentru ca avem in plan sa ne casatorim de ziua mea in 25 august..sper sa mi se indeplineasca dorina smile.gif ..dar in felul cum merg toata acuma nu prea vad cum as ajunge eu acolo pana in august...se misca foarte incet...nici macar nu am trimis petitia, inca mai avem de asteptat
MaydayDas
Nimic nu-i imposibil! August suna bine, berbecule, asa ca nu te lasa descurajata! Nu stiu cum e cu K1, cat de rapid, dar am vorbit cu cineva din romania care a facut Direct Consular File la ambasada americana si a terminat intr-o luna. good.gif

QUOTE(MaydayDas @ Apr 24 2007, 02:51 PM) *
Nimic nu-i imposibil! August suna bine, berbecule, asa ca nu te lasa descurajata! Nu stiu cum e cu K1, cat de rapid, dar am vorbit cu cineva din romania care a facut Direct Consular File la ambasada americana si a terminat intr-o luna. good.gif

scuze, leule laughing.gif laughing.gif laughing.gif laughing.gif
dora_david
fecioara de fapt whistling.gif cum e cu direct consular filing?? blink.gif
MaydayDas
DCF se zice ca e mai rapid dar sunt niste reguli: sa fiti casatoriti, sa fi locuit in Romania o perioada de timp cu sotul.
MaydayDas
poti urmari traseul unui membru de pe VJ "josefine" wink.gif
dora_david
QUOTE(MaydayDas @ Apr 24 2007, 03:00 PM) *
DCF se zice ca e mai rapid dar sunt niste reguli: sa fiti casatoriti, sa fi locuit in Romania o perioada de timp cu sotul.

ohhh..poi nu suntem...si inainte sa incepem am intrebat avocatul pt ce fel de viza sa aplicam k1 sau k3 si a zis ca e mai bine k1 pt ca ne casatorim in US. a zis ca daca ne casatorim in Romania am putea avea probleme in caz de divort..toate sunt date peste cap daca se ajunge la asa ceva, si inca alte motive pe care nu le mai retin...si a zis ca e mai bine sa ne casatorim in US. De aceea aplicam pt k1, deci nu putem cu DCF pt ca nu suntem casatoriti aici si nici nu o sa ne casatorim aici
MaydayDas
Pai, ce divort? Va casatoriti pt totdeauna yes.gif . K1 e cea mai indicata cale in situatia voastra ....ai gasit membrii din romania care merg pe K1?
dora_david
poi ce divort...asta ii ziceam si eu lui...dar el trebuie sa asculte tot ce zice avocatul..daca el nu a recomandat el nu face...ce sa zic...asta e..oricum dureaza mai mult pt k3 din cate am inteles... pe site nu am mai gasit romance care trec prin k3, mi-am facut o porietena din germania care a aplicat tot pt k1 si mai vorbesc si cu ea..tu de cat timp astepti? si cat mai ai de asteptat? smile.gif
MaydayDas
Aoleu sa nu imi zici ca folositi un avocat pentru procesul asta? Daca da parerea mea e ca e pierdere de bani whistling.gif . Am auzit atatea cazuri in care avocatul mai mult a incurcat...dar si cazuri in care a ajutat. Traiasca VJ ca ne ajuta cu tot ce avem nevoie sa nu apelam la avocati good.gif .
Noi am inceput DCF in Frankfurt, Germania in ianuarie. In martie am primit un RFE sa trimit dovezi ca avem un marriage bona fide...acum astept cu sufletul la gura sa imi fie aprobata petitia sa trec de interviu si sa ma duc la sotiorul meu care e plecat in State.
Adriana
dora_david
avem un avocat pentru ca avem nevoie...am stat peste o viza anterioara...am fost in US cu o viza j1 si am depasit cu 2 luni pentru ca noi vroiam sa ne casatorim acolo dar inca nu avea divortul finalizat si vroiam sa asteptam pana e gata...nu mi-a placut deloc gandul ca am stat peste viza si eram foarte stresata si imi era f dor de familia mea si m-am hotarat sa vin acasa si sa facem procesul de aici..cateodata ma gandesc ca am facut o greseala pentru ca mi-e foarte greu fara el dar e mai bine asa ca nu am stat mai mult de 180 zile peste viza..era f complicat daca era asa, si de aceea am angajat avocat in cazul in care o sa avem probleme...acum sunt foarte deprimata pentru ca lucrurile merg greu inte mine si logodnicul meu, amandoi suntem foarte stresati si nu mai suportam sa fim despariti si ne cam certam...sper sa vorbesc azi cu el si sa rezolvam tot...nu mais tiu ce sa fac...cred ca o sa innebunesc wacko.gif
MaydayDas
Ai facut foarte bine ca ai venit in tara, ai primit ceva in pasaport ca ai depasit termenul? nu-i bai se rezolva asta, mai ales ca ai un avocat. Deci e prima oara cand stati departe unul de altul? E foarte greu, mai ales daca esti la inceputul relatiei, dar voi trebuie sa va incurajati unul pe altul, cand e unul stresat celalalt sa fie umarul pe care se plange......numai asa veti reusi. suferinta mare cateva luni dar aveti toata viata inainte, asa trebuie gandit....si trebuie sa va luati gandul de la tot ce tine de viza, sa acordati mult timp voua, lucrurilor marunte de zi cu zi... un zambet pe fetele voastre de fiecare data cand incheiati o conversatie...
intre timp sa incepi sa strangi dovezi ale relatiei voastre, o sa ai nevoie in procesul de viza: scrisori, emailuri, poze, bilete de avion etc etc, tot ce poate fi legat de voi doi...

hai fruntea sus si alunga stresul,
Adriana
dora_david
sunt foarte suparata. nu stiu ce a patiti puiu meu...cred ca vrea sa puna capat...a zis ca vrea sa se gandeasca un pic inainte sa ia o decizie cray5ol.gif
MaydayDas
Toata lumea e speriata la inceput...hang in there.....sunt alaturi de tine ...totul va fi bine
dora_david
QUOTE(MaydayDas @ Apr 25 2007, 01:47 PM) *
Toata lumea e speriata la inceput...hang in there.....sunt alaturi de tine ...totul va fi bine

iubitul meu acum se gandeste daca mai vrea sa continue relatia sau nu..e groaznic..adevarule ca in ultimul timp ne-am certat cam mult din cauza stresului, certuri minore dar au fost multe, si azi mi-a zis ca nu e sigur daca mai vrea sa continue asa, ca ii frica sa nu fim asa si dupa casatorie. nu stiu ce sa fac, eu mor daca ne despartim, il iubesc foarte mult, el inseamna viata pentruy mine. stiu ca nu o sa fie asa dupa casatorie pentru ca certurile astea sunt din cauza ca suntem departe si nu ne-am vazut de mult timp, dar stiu ca nu o sa fim asa cand vom fi impreuna pentru ca niciodata nu ne certam asa, am si locuit un an de zile impreuna si stiu ca nu era asa. acum imi e foarte frica ca daca il pierd nu mai am cum sa il castig inapoi pentru ca nu ne vedem si e prea departe nu mai am ce face..nu mai stiu ce sa fac cray5ol.gif
MaydayDas
Cred ca el ar trebui sa discute mult cu persoane ce se afla in aceeasi situatie...ar fi fost bine daca ar fi membru JV...inveti atatea din povestile altora.....
dora_david
el nu are timp deloc de nimic...nu sta online...eu i-am zis ca asa e..toata lumea trece prin astea dar degeaba sad.gif
MaydayDas
uf e greu...... cred ca ar trebui sa-i dai putin timp, sa treaca peste stres..... ma rog pentru voi sa lasati deoparte obstacolele si sa realizati ca , mii de oameni fac asta in toata lumea, ca atunci cand ti-ai gasit perechea faci orice si suferi oricat pana veti fi impreuna...pentru totdeauna
dora_david
nu il inteleg...el zice ca are ganduri de despatire si sa anuleze tot procesul asta de viza. i-am trimis pachetul cu actele mele si a stat o saptamana la posta pentru ca nu a avut timp sa il ridice, in ultimele 2 zile ne tot certam cam rau si el ridica pachetul de la posta ieri...asta ar insemna ca de fapt el ar vrea sa mai continuam? inca nu am primit un raspuns de la el, nu stiu ce se intampla cu el, nu mi-a zis daca suntem ok sau nu. mi-e frica sa nu ne despartim. il inteleg ca ioi frica sa nu continue certurile asta dupa casatorie, mi-ar fi frica si mie dar stiu ca nu va fi asa. oare ce se intampla cu el? inca nu am reusit sa vorbim despre asta pt ca nu vreau sa il stresez acum, are un moment mai dificil si il las un pic in pace, dar a luat pachetul meu de la posta ieri..daca nu8 mai vroia putea sa il tot lase..nu stiu ce sa zic huh.gif
MaydayDas
Da-i timp ...isi revine el....e greu la inceput ....are nevoie de sprijin...si tu de altfel wink.gif
dora_david
QUOTE(MaydayDas @ Apr 26 2007, 05:54 AM) *
Da-i timp ...isi revine el....e greu la inceput ....are nevoie de sprijin...si tu de altfel wink.gif

poi nu pot sa ii acord sprijin din moment ce nu stiu ce se intampla cu el. il las sa ma sune el pentru ca nu vreau sa il stresez. eu vreau sa ii acord sprijin si sa ne impacam dar nu stiu intentiile lui

crezi ca ar fi o idee buna dac as aplica pt viza de turist intre timp? vreau sa fiu cu el pt un timp ca suntem amandoi f stresati..nu am loc de munca si nu sunt la scoala..oare nu o sa ma refuze?
MaydayDas
si ce ai studiat in State?
dora_david
am fost cu o viza de schimb de experiente j1 ca au pair, nu am studiat. dupa ce am plecat de la familie m-am inscris la facultate dar nu am stat numai 2 luni pt ca era prea scump si nu faceam fata( nu aveam nici masina si il stresam pe puiu toata ziua sa ma duca si sa ma aduca de la scoala) si era stresant si nu am continuat...
MaydayDas
si cum a fost viata in State? am fost in vizita acolo dar nu am locuit niciodata......
dora_david
a fost groaznic pana l-am cunoscut pe puioul meu...adica era groaznic pentru ca imi lipseau ai mei f mult, nu am mai fost plecata niciodata de ascasa pe o perioada asa de mare, dar m-am obisnuit cu timpul, in primele 2 luni a fost greu. dupa ce l-am cunsocut pe puiu totul a fost ok...pt mine el era toata lumea mea(si inca mai este), in rest a fost ok, nu am avut foarte multi prieteni, mai ieseam dar mai rar, m-am obisnuit cu timpul, il aveam pe puiu si nu imi trebuia nimic altceva
lala14
Buna!
N-am mai dat de multisor pe aici......vreoun an aproape...
Vad ca treci printr-o perioada stresanta doradavid, asa este asteptarea pt. viza...eu am asteptat vreo 2 ani pt ca am avut 2 avocati incopententi care ori nu trimiteau ce trebuie, ori intirziau tot procesul din alte motive, pur si simplu tineau hirtiile si nu le trimiteau...si o gramada de bani dati...dar pina la urma se rezolva...

Am impresia ca prietenul tau poate s-a razgindit? nu vreau sa te descurajez dar ia si varianta asta in considerare, pt ca daca este chiar dupa un divort si tu ai plecat si el s-a vazut singur din nou, poate a "gustat" simtul libertatii si vrea sa fie singur o perioada? sper sa nu fie asa, dar "de dinafara" parca asa se vede din ce scrii...
Tin minte ca si eu am avut destul de multe conflicte pe diferite teme pe perioada asteptarii vizei...este din cauza stresului si nesigurantei, intodeauna te gindesti ca e mai usor sa renunti decit sa continui sa trec peste obstacole;
Nu ai dreptul la viza de turist daca ai aplicat pt k1; vezi ca a fost aici pe forum un exemplu cu o rominca care a patit-o rau de tot cu viza de turist in timp ce avea k1 aplicat, nu-i mai stiu id-ul da un search si gasesti

Oricum eu va doresc la toti multa bafta si rabdare muuuuullltaaaaaaaaa
MaydayDas
QUOTE(lala14 @ Apr 26 2007, 03:57 PM) *
Buna!
N-am mai dat de multisor pe aici......vreoun an aproape...
Vad ca treci printr-o perioada stresanta doradavid, asa este asteptarea pt. viza...eu am asteptat vreo 2 ani pt ca am avut 2 avocati incopententi care ori nu trimiteau ce trebuie, ori intirziau tot procesul din alte motive, pur si simplu tineau hirtiile si nu le trimiteau...si o gramada de bani dati...dar pina la urma se rezolva...

Am impresia ca prietenul tau poate s-a razgindit? nu vreau sa te descurajez dar ia si varianta asta in considerare, pt ca daca este chiar dupa un divort si tu ai plecat si el s-a vazut singur din nou, poate a "gustat" simtul libertatii si vrea sa fie singur o perioada? sper sa nu fie asa, dar "de dinafara" parca asa se vede din ce scrii...
Tin minte ca si eu am avut destul de multe conflicte pe diferite teme pe perioada asteptarii vizei...este din cauza stresului si nesigurantei, intodeauna te gindesti ca e mai usor sa renunti decit sa continui sa trec peste obstacole;
Nu ai dreptul la viza de turist daca ai aplicat pt k1; vezi ca a fost aici pe forum un exemplu cu o rominca care a patit-o rau de tot cu viza de turist in timp ce avea k1 aplicat, nu-i mai stiu id-ul da un search si gasesti

Oricum eu va doresc la toti multa bafta si rabdare muuuuullltaaaaaaaaa

Buna, bine ai revenit pe site..........sper ca totul este bine acum la tine!
dora_david
noi inca nu am trimis dosarul la USCIS deci pot sa zic ca nu am aplicat inca. acum sunt disperata, el nu m-a sunat de 2 zile, nu stiu ce e in mintea lui acum. stiu ca daca ne vedem o sa fie bine, eu nu vreau sa il pierd si ma gandeam daca as putea aplica pt viza de turist sau o0 viza de student, chiar daca nu ne casatorim acum pe moment, il inteleg ca e stresat dar nu vreau sa il pierd. vreau sa fac cumva sa ma intorc inapoi in state si sa ne continuam relatia chiar daca nu ne casatorim acuma. as avea sanse sa aplic pt viza de student sau de turist din moment ce am avut un overstay de 2 luni? nu stiu ce sa fac, sunt disperata. vreau sa ma intorc la el. am nevoie de niste sfaturi..va multumesc
MaydayDas
inainte sa aplici pt orice fel de viza trebuie sa clarifici overstay-ul cu ambasada.....cred ca trebuie sa initiezi un waiver. altfel nu ai nici o sansa.....du-te la "waiver' section si citeste mai mult....daca gasesc ceva te anunt wink.gif
lala14
Daca ai stat peste viza se complica situatia....din cite imi amintesc depinde cite zile ai stat peste, daca ai stat pina la 180 de zile mi se pare ca trebuie sa petreci urmatorii 2 ani in rominia.....a fost un caz asa aici pe forum mi se pare, iar nu mai stiu id-ul, dar daca dai un search sigur gasesti...daca nu au fost sterse intre timp, din pacate eu nu am mai tinut legatura cu persoana respectiva;
la mine toate bine si frumoase acum s-ar zice; urmeaza interviul pt green card de 10 ani;
este cineva printre romini de pe forum care a aplicat pt green cardul de 10 ani?
MaydayDas
QUOTE(lala14 @ Apr 29 2007, 01:21 AM) *
Daca ai stat peste viza se complica situatia....din cite imi amintesc depinde cite zile ai stat peste, daca ai stat pina la 180 de zile mi se pare ca trebuie sa petreci urmatorii 2 ani in rominia.....a fost un caz asa aici pe forum mi se pare, iar nu mai stiu id-ul, dar daca dai un search sigur gasesti...daca nu au fost sterse intre timp, din pacate eu nu am mai tinut legatura cu persoana respectiva;
la mine toate bine si frumoase acum s-ar zice; urmeaza interviul pt green card de 10 ani;
este cineva printre romini de pe forum care a aplicat pt green cardul de 10 ani?

Lala14, cauta membrul "selena2003", chiar a depus actele pentru cardul pe 10 ani. Multa bafta si sa auzim numai de bine. good.gif

By the way, pe unde esti in State?
MaydayDas
Alooooo, alooooooo, nici un roman pe aici azi?
gabby4ever
salut, fac un mic test sa vad daca pot posta...vede cineva ce am scris??smile.gif
MaydayDas
se vede se vede bine ai venit pe threat-ul asta good.gif
gabby4ever
salut salut, de cand ma chinui sa scriu, dar am avut probleme, nu am putut posta pe site deloc, vad ca merge cu fast reply.
cine are nevoie de sfaturi despre k1, sa ma intrebe, ca sunt experta de acum smile.gif
ati mai auzit ceva de la dora_david?
MaydayDas
Nu am mai vazut-o pe Dora de cateva zile unsure.gif sper ca e totul bine cu ea. k1? Nu e teritoriul meu dar sper sa apara mai multi aici care au nevoie de sfaturi.....esti in state, nu? pe unde
gabby4ever
eu sunt in sud, Shreveport, Louisiana
dora vroia parca sa mearga pe ruta k1 de aceea am scris....
MaydayDas
Da, sper sa apara curand cu vesti bune. cum e acolo?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.