Czesc Wszystkim!
Jejku jak czytam wasze problemu z urzedami w Polsce to ja sie ciesze,ze mam mame w Urzedzie Miejskim i wszystko mialam zalatwione szybko i profesjonalnie.Dwa poniewaz wychowywalam sie z urzedniczka-matka nie daje sobie wciskac tych kitow, ktore tutaj czesto ludziom wciskaja,zeby wyciagnac od nich kase, bo niestety dalej jest takie przeswiadczenie tutaj(w cale sie nie dziwie, bo duzo jest burakow polakow),ze jak Polak to nic o swiecie nie wie i to taka sierotka,ze wszystko mozna mu wcisnac,jak sie mu pomacha papierem,ze sie jest "kims".Jak bedziecie mieli jakies zapytania w sensie spraw ewidencyjnych dajcie mi znac ja mamy popytam.Ona prawo to ma w jendym palcu.Co do Calami skoro ty z Wroclawia,czyli moja ziomalka, jak bedziesz w Polsce i bedziesz chciala cos zalatwic daj znac

Co do lekarzy to ja niestety mam duzo doczynienia.12 lat w profesjonalnym sporcie zbiera swoje zniwa.Wszystko sie teraz odzywa,a mama mnie uprzedzala,ze na starosc bede miala przechlapane.Po przyjezdzie tutaj zaczelam trenowac dla siebie Hapkido.Po miesiacu czasu wykrecania lapek itd.Przytrafil mi sie cubital tunnel syndrome.Zbadanie tego kosztowalo troszke.Pan za samo zapytanie, ktora reka policzyl sobie 300$ ,a okreslil to za konsultacje medyczna (what a f...).Za potraktowanie mnie pradem,zeby zobaczyc, gdzie ten nerw jest uszkodzony policzyl sobie 1400 $!!!Naszczescie mam ubezpieczneie, ktore wszystko pokrylo.
Od 2 lat staramy sie o bejbika i narazie nic. ;( Po roku czasu wybralam sie do polskiego konowala ginekologa,zeby sprawdzil co jest grane.Pan po tylko wywiadzie stwierdzil,ze mam PCOS.Na moje zapytanie , jak to wyleczyc, powiedzial,ze musze z tym zyc.Jak zapytalam go co mam zrobic,zeby jednak miec bejbika to powiedzial,ze mam zrzucic wage(wzr 168 cm, waga wtedy 90 kg-I know zapuscilam sie w usa:/.Z tym,ze jestem miesniak, to czesc wagi to miesnie).Po 2 miesiacach juz wazylam 82 kg,ale zaczelo sie dziac cos nie tak.wlosy zaczley mi garsciami wypadac i poza tym , przeczytalam cos na temat tego PCOS, gdzie bylo napisane,z enie mozna takl o sobie tego zostawic.Tylko to jest specjalna dieta bez weglowodanow i wogole kilka roznych spraw.Poszlam do neigo spowrotem i powiedzialam mu o moich problemach,a on na to stwierdzil,ze jakby znal lekarstwo na wypadanie wloso, to sam by zazywal.Nastepnie ja mu mowie,ze to w takim razie mzoe jakies hormony,zeby to wyrownac jakos,a on to co chce Pani tabletki antykoncepcyjne, ja na to,ze jak ma pomoc to tak.Wkurzona wyszlam po wizycie jak nie wiem.Bralam koksy 2 miesiace i sie troszke poprawilo,ale stwierdzilam,ze pojde do centrum badania bezplodnosci.Tam porobili mi badania, gdzie wykluczyli PCOS i pan doktor mi powiedzial,ze trudno tak sobie powiedziec,ze PCOS jest na podstawie wywiadu.Jestem pod opieka amerykana, mam w dupie juz polskich konowalow.Najlepsze jest to,ze musialam znowu pojsc do niego (DR Aniol- Chicago),zeby zrobic cytologie.Tak wygladala u niego wizyta:(D-doktor,J-Ja)
D-Cel wizyty?
J-Check out
D-ile ma Pani lat
J-29
D-Jest Pani dalej na Yasminie?
J-Nie
D-Od kiedy?
J-Od stycznia, bralam tylko 3 miesiace.
D-Stara sie Pani zajsc w ciaze?
J-Tak(what a #### qzwa to wszystko w karcie masz cmoku!!!)
D-Od kiedy?
J-Od 2 lat prawie...
D-Chwilka chwilka....bierze Pani Yasmin i chce Pani zajsc w ciaze?!
J-(Qwa czy ty mnie sluchasz ?!)Bralam tylko przez 3 miesiace.
D-To ile sie Pani stara zajsc juz w ciaze?
J-Niech bedzie poltorej roku...
D-Chwilka chwilka...chce mi Pani powiedziec,ze uprawia Pani sex bez zapezpieczenia przez poltorej roku?!
J-(Nio ja pierdziele.cmoku mam 29 lat czy ty myslisz,ze ja nie wiem jak sie dzeci robi?!!!)Tak
D-I co?Chce Pani cos z tym zrobic?
J-(Nawet ,mnie nie wkurzaj,masz to w karcie!!!Taki byl moj cel pierwszej wizyty!!!)Jestem pacjentem Centrum Badania Bezplodnosci...
D-Aaaa tak wyslali mi fax w tej sprawie...i co Pani robili
J-USG,badania krwii itp
D-nio i co powiedzieli
J-wykryli polip,ale reszte sie dowiem na konsultacjach 11tego czerwca...
D-Polip...hmm-robiac USG-Wie Pani co nio jest tu cos, taka plamka,ale ja wiem czy to trzeba sie tym przejmowac...(Qrwa!Przynajmniej mi cos powiedzieli.Zainteresowali sie pacjentem!!!)
D-Pani problem to brak owulacji.Czemu Pani nie brala Clomidu.Moglismy Pani to przepisac i dwa cykle i byla by Pani w ciazy zapewne...
J-(Qrwa jego mac.Jak zaraz cos zlapie ciezkiego.Na moje haslo ,ze mam nieregularne cykle powiedziales mi,ze mam zrzucic wage.Jak sie ciebie zapytalam co mozemy zrobic skoro mam ten PCOS i jaki to wplyw bedzie mialo na ciaze.Powiedziales mi gnoju,ze nic sie nie da zrobic,ze musze z tym zyc,ze zrzuce wage to zobaczymy.Przy drugiej wizycie jak powiedzialam ci,ze mi wlosy strasznie wypadaja i mam inne niepokojace objawy powiedziales mi,ze jak bys znal lekarstwo na wypadanie wlosow to sam bys je stosowal,a na moje haslo,ze moze jakas kuracje hormonalna, spytales sie mnie to co pani chce Yasmin?!!Ja pier...)-przez zeby-Pan mi ostatnim razem powiedzial,ze mam tylko zrzucic wage.
D-nio tak to tez...mowilem Clomid zalatwilby sprawe,a tak Pani sie nacierpi na tych badaniach, pieniadze straci....(Qzwa,ale przynajmniej sie staraja, a nie mnie olali i wzieli kase!)-konczac wizyte niezadowolony -nio nic to powodzenia.
J-....
Obecnie czekam ,zeby zaczac leczenie.juz nie moge doczekac sie malych stopek biegajacych po domu

Jak widac moje dowswiadczenia z lekarzami nie sa fajne.Jedynie ten moj ostatni jest fajny, czyli doktor Sipe, polecam jak ktos jest w Chicago:D
Sorki,ze sie tak rozpisalam