Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Hello Poland!
VisaJourney.com > General Discussion Area > Regional Discussion > Europe & Eurasia (except the UK and Russia)

Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16
vdal
wow biggrin.gif ja widze,ze z was dziewczyny to niesle laseczki, tylko ja taki czolg tongue.gif
na temat sukienki za duzo nie powiem tongue.gif,bo mala ja widac,ale za to bizuteria super(mam korbe na punkcie srebra smile.gif nio i ladnie razem wygladacie biggrin.gif

oki ide juz spac:D

milej nocki wszystkim biggrin.gif

Ps:we wtorek zaczynam juz prace na "podlodze" jestem zestrachana na maksa,ale co raz sie zyje, chyba mnie nie zbija jak cos zle zrobie(prawo stanowe mowi,ze nie wolno na mnie krzyczec w pracy tongue.gif)
Pajda
No to jak wrzucamy fotki to i ja sie dolacze biggrin.gif

[attachmentid=588]

he he wlasnie sobie uswiadomilem ze przeciez moja fotka jest w avatarze laughing.gif , no ale pozno juz jest wiec chyba jestem usprawiedliwiony wink.gif

Mooonika
No, ale ladnie wygladacie!!!!

Ja sprobuje dorzucic moje....

pilot's girl
Marcin, strasznie mi sie podoba twoje zdjecie. Masz bardzo sliczna zone! smile.gif I w ogole wygladacie cute. smile.gif
jonandaga
Sliczne macie te zdjecia! No to chyba czas na nasze zdjecie! Ja i moj maz Jon!

[attachmentid=592][attachmentid=593]
pilot's girl
Slub na plazy smile.gif ale fajnie. Bardzo fajnie z tym wiankiem wygladasz smile.gif
jonandaga
Dzieki Niki! Wy wygladacie na bardzo sympatyczna pare i faktycznie mialas bardzo ladna bizuterie! Ten moj wianek i bukiet zrobila moja tesciowa yes.gif !
Mam pytanie czy ktos z Was planuje wziasc slub koscielny w Polsce?

Pozdrawiam
vdal
Aj fajniutkie zdjecia biggrin.gif
Zauwazyliscie,ze na slubnych zawsze sie wyglada inaczej niz na kazdym innym zdjeciu? biggrin.gif
Aga ja zamierzam brac slub w Polsce za rok jak dobrze pojdzie.Powod jest prosty nikt z moich znajomych ,ani rodziny z Polski nie byl na slubie tutaj.Robie to glownie ze wzgledu na moja mame najbardziej.W tym roku w sierpniu urzadzamy "spoznione" wesele.W tamtym roku nie bylo na to czasu i funduszy,a teraz mamy okazje biggrin.gif

Pozdrawiam wszystkich i zycze milego weekendu, bo aj jutro z rana wyjezdzam z mezem za miasto(Wisconsin Dells) uczcic moja pierwsza wyplate biggrin.gif

diablo.gif
pilot's girl
No my w sumie tez planujemy w Polsce koscielny. Ale kiedy to nastapi nie mam pojecia, a powod jest taki sam jak u Alicji - nikogo ode mnie nie bylo na naszym slubie tutaj. My tez uzadzamy spoznione wesele, w lipcu. Prezenty! hehe wink.gif Monika, gdzie to twoje zdjecie? wink.gif
jonandaga
My tez chcemy wziasc slub koscielny w Polsce i tez nie wiadomo kiedy co bedzie mozna zamowic. Najbardziej denerwuje mnie to, ze dokumenty potrzebne do zawarcia slubu koscielnego nalezy podpisac nie pozniej niz 3 miesiace przed data slubu. Tzn., ze trzeba wybrac sie do Polski dwa razy w dosc krotkim czasie badz zostac do slubu ohmy.gif Wiem, ze to jeszcze odlegle plany jak dla nas, ale ja bardzo bym juz chciala.
Alicja milego weekendu zyczymy! Bawcie sie dobrze good.gif !

Pozdrawiam
Mooonika
Bardzo mi sie Wszyscy podobacie na zdjeciach! Dobry pomysl bo teraz chociaz mam wyobrazenie z kim rozmawiam wink.gif
Musialam moje zdjecia pomniejszyc bo byly za wielkie i nie umialam ich zalaczyc
jonandaga
Monika! Gdzie Wy braliscie ten slub w raju? Cudowne miejsce, a sukienka...zaniemowilam, jest piekna!
Mooonika
Dzieki biggrin.gif Slub bralismy w Butterfly House. Akurat slub na zewnatrz i bylo strasznie goraco, to jedno zdjecie z srodka tej motylniarni.
pilot's girl
Serio trzeba na 3 miesiace??!! Kurcze to niefajnie... no bezsensu w ogole... Takie zawracanie glowy. Moge sie zalozyc ze ten slub bedzie sie odciagal i odciagal.. :/

Monika extra zdjecia!!!
jonandaga
Serio, serio, takie maja zasady! Ale wiesz, pomyslalam, ze chyba mozna podpisac pol roku przed i dopiero przyjechac drugi raz na slub, to chyba ma wiekszy sens. Najlepsza akcja jest z "naukami przedmalzenskimi"! Ksiadz zapytal mnie czy Jon bedzie bral udzial (ja mam zaswiadczenie z L.O.) a ja na to, ze uczeszczac moze ale i tak nic nie zrozumie. Nie to, ze nic nie umie po polsku, ale "nauki przedmalzenskie: wacko.gif ?!
pilot's girl
ej no bezsensu... jesli tak to bedzie wygladac to pewnie w ogole nie wezmiemy slubu w Polsce.
Mooonika
Wydaje mi sie, ze najlepiej pogadac z ksiedzem z danej parafii gdzie sie chce wziazc slub. Zawsze mozna sie dogadac. Co z tych nauk przedmalzenskich kiedy sie ma meza co po polsku nie mowi??? To znaczy ja takiego mam wink.gif
jonandaga
Tez tak mysle,ze wszystko zalezy od parafii. Podalam Wam tylko info jakie mnie udzielono. Ale do slubu koscielnego mam jeszcze dalekooo!

Pozdrawiam
Anastassia
QUOTE(MOOONIKA @ Mar 29 2006, 07:27 PM) *

Ja tez mowie, ze nie bede sie starac, ale z drugiej strony moze to byc przydatne kiedys... wiec jak przyjdzie czas to wtedy o tym pomysle.

Jeff za jakies 2-3 lata bedzie szukal pracy na uczelni, wiec mozemy wyladowc w gdziekolwiek... Moze tez byc Virginia wink.gif Najchetnien wyladowalabym w San Diego albo w Portland Oregon... No, ale pojdziemy gdzie JEff dostanie prace good.gif

Monika jezeli chodzi o uczelnie to u nas jest super. James Madison University w Harrisonburg Virginia. Powiedz mezowi zeby wzial pod uwage biggrin.gif Bardzo popularny college i przepiekny - zupelnie nie rozumiem dlaczego, w Polsce to raczej wszyscy chca studiowac w duzych miastach, a nie w takiej dziurze, no ale tu tak jest. Podobno na pierwszy rok jest w tym roku wiecej chetnych niz w ogole studiuje na wszystkich latach.
Anastassia
Jak tak patrze na Wasze zdjecia, to sie zastanawiam co ja tutaj robie... blush.gif
Ale skoro mi nikt nie mowi "spadaj stara babo" to jestem tongue.gif

Och zapomnialam dodac, ze zdjecia sa sliczne biggrin.gif rose.gif
Mooonika
Ana, a gdzie Twoje zdjecia? wink.gif
Jeff bedzie sie ubiegal o prace gdziekolwiek bedzie mial mozliwosc, wiec jezeli akurat uczelnia w Twoim miescie bedzie chciala kogos z jego dziedziny to na 100% zlozy podanie. Z tego co widze to moze jest 5-6 ofert pracy dla niego w ciagu roku... Dlatego tez wyladujemy gdziekolwiek, byleby mial prace wink.gif
pilot's girl
Dzis Ryan dostal zaproszenie na interview od jednej z linii lotniczych. Jesli dostanie te prace to pewnie wyladujemy w Atlancie. W sumie nawet sie bym z tego cieszyla, bo mamy tam dobrych znajomych i Georgia w ogole jest piekna. Troche duza przestepczosc, ale w sumie nie mieszkalibysmy w jakims gettcie...
Mooonika
Bede trzymac kciuki za Ryana, zeby mu sie powiodlo good.gif
jonandaga
Niki, my tez bedziemy trzymac kciuki za Twojego pilota biggrin.gif !
pilot's girl
dzieki! Interview ma pod koniec miesiaca. Nie chce zapeszac, wiec nie bede o tym na razie nic pisac. wink.gif W tego typu zawodzie, mozesz byc super i nadal sie nie dostac, wiec... Na razie ciiiiii... wink.gif
W ogole, to chyba nie uda mi sie odlozyc pieniazkow na podroz do Polski. Bilety sa w okolicach $1000 a na tyle niestety mnie nie stac. Moze jednak uda nam sie poleciec standby (czyli lecimy jesli sa wolne miejsca i placimy podatek).. Tylko ze linia na ktorej mamy benefity nie lata do Polski... Najblizej do Niemiec. Ktos wie ile kosztuje ten ekspres z Berlina do Warszawy?
vdal
tez bede trzymac kciuki :dnie wiem ,co zyczyc, chyba wysokih lotow biggrin.gif
nika znalazlam na necie cene za polaczenie date wpisalam tak o kontrolnie. nie wiem,czy to to co chcialas,ale moze zblizone biggrin.gif
Na twoim miejscu tez popatrzylabym za tanimi liniami lotniczymi z berlina do wawy albo za autokarami.ja np za autokar do brukselii zaplacilam 350 zl w obie strony jak dobrze pamietam biggrin.gif
jonandaga
Alicja jak tam Twoj weekend, nic nie napisalas! My podjelismy spontaniczna decyzje i za godzine jedziemy do Atlantic City na 2 dni, pewnie po to zeby przepuscic wszystkie pieniadze w kasynie laughing.gif !
Niki! Wy najlepiej jak tylko macie taka okazje, to korzystajcie ze standby. A autokar z Berlina...mhm...mysle, ze sie umeczycie. Lepiej sprawdzic tanie linie lotnicze. Kiedy planujecie wyjazd?
pilot's girl
No wlasnie problem jest taki, ze w momencie kiedy lecimy standby np. do Niemiec, to nie mozemy wykupic sobie nic z Niemiec do Polski.. Poniewaz nie wiadomo czy sie w ogole do tych Niemiec dostaniemy! I np. nie przylecimy do Niemiec na czas i przegapimy samolot czy autokar z przesiadka :/ Dlatego myslalam o tym pociagu szybkim, ale na niego tez trzeba miec rezerwacje (Alicja, nie dziala mi ten link sad.gif) Autokarem to nie chce, poniewaz jak juz to pewnie polecimy tylko na tydzien i szkoda mi sie tluc autokarem caly dzien. A w ogole to szlag mnie wczoraj trafil, bo patrzylam sobie na Lufthanse (bo mamy na niej tez benefity) i wyobrazcie sobie, ze Lufthansa nie lata bezposrednio do Berlina ze Stanow! Przeciez to jest jakas paranoja. Stolica kraju i wszystko jest z przesiadka w Monachium lub Frankfurcie! A lecac standby - im wiecej przesiadek, tym wieksza szansa, ze sie gdzies utknie... Najbardziej bym chciala leciec LOTem (choc go nieznosze) z Chicago prosto do Wawy... Ryan ma sprawdzic czy mozemy leciec LOTem... Nie mamy benefitow na LOT, ale mamy na United i teoretycznie moze sie udac bo United lata do Polski z Chicago, tyle ze jest to codeshare wlasnie z LOTem.. Wiec nie wiemy czy tak mozemy. Ale kicha w ogole, tak sie cieszylam na ten wyjazd. No ale zobaczymy i dzieki dziewczyny za rady!
pilot's girl
Agnieszka! Atlantic City??!! Blehh.... Ciarki mnie przechodza na sama mysl. Ale moze dlatego, ze mam zle wspomnienia z tego miasta... Opowiem wam moja watpliwa "przygode"...

Jak pierwszy raz przylecialam do Stanow na wizie J1 mialam pracowac wlasnie w Atlantic City w kasynie. Oczywiscie nie mialam pojecia co to za miasto, ale nazwa brzmiala ladnie i w ogole. Mialam jechac z moimi 3 kumplami (tak naprawde 1 byl moim dobrym przyjacielem, 2gi kumplem ze studiow a 3ci jego kumplem). Moim wtedy jeszcze przyszli tesciowie za wszelka cene probowali mnie odciagnac od tego pomyslu, ale ja mialam juz podpisany kontrakt. Niemniej jednak mialam w zamiarze zostac w AC najkrocej jak mozliwe, a potem wyprowadzic sie do Ryana i znalesc lepsza prace. W kazdym razie, mielismy w AC prace, ale nie mieszkanie. Ja probowalam znalesc cos, ale oczywiscie wszystko bylo na mojej glowie, Pawel (kolega nr.2) mial dobry humor i uwazal ze znajdziemy cos na miejscu. Kolega nr. 1 mial sesje i musial odlozyc wylot na 2 tyg, wiec ja z z kolegami nr. 2 i 3 przylecialam do Filadelfi. Odebral nas Ryan z moimi znajomymi i pojechalismy do AC. Juz w samochodzie stwierdzilam, ze nie wytrzymam mieszkajac z kolega nr.3 ktory okazal sie debilem. No ale... jestesmy w Atlantic City... Zachwycona miejscem strasznie nie bylam, bo troche takie ghetto, ale pojawilo sie pytanie.. Co dalej? Gdzie sie zatrzymujemy? Okazalo sie ze AC jest zawalone Polakami, nie ma miejsc w hotelach/motelach i w ogole wygladalo na to ze bedziemy spac na ulicy. Ryan zadzwonil do goscia co mial byc naszym "kontaktem" i po 30 min. rozmowy zmusil go zeby sie z nami spotkal. Kiedy wreszcie sie zjawil, ja bylam juz taka wsciekla ze razem z Ryanem i Andym (jeden z moich znajomych co nas odebrali z lotniska) praktycznie zastraszylismy go.. W koncu udalo sie znalesc motel za 40$ za noc.... Nastepnego dnia udalismy sie do Harrahsa, ja z zamiarem zerwania kontraktu, bo powiedzialam ze nie zostane w AC z tymi matolami. W Harrahsie okazalo sie ze pracy dla nas nie ma! Mi oczywiscie w to graj, bo wlasnie o to mi chodzilo. Chlopaki przerazone (bo to w ogole takie niunie byly). Zadzwonilismy do agencji ktora nadzorowala nasz pobyt. Babka zaproponowala nam prace na basenie w DC... Ja powiedzialam, ze jade do Minnesoty i sama sobie znajde prace. Chlopaki pojechali do DC. Od tamtej pory nie odzywamy sie do siebie (mi tam to odpowiada). Podobno Pawel ma do mnie pretensje ze "ich zostawialam"... No sorry wink.gif Tak wiec z AC nie mam za dobrych wspomnien. Od tamtej pory tam nie bylam, ale mam nadzieje ze sie bedziecie dobrze bawic!
forever&ever
Czesc Wszystkim!!!
No, juz po slubie i gdyby nie nasze nerwowe parchania i hihoty w trakcie ceremoni to byloby rewelacyjnie
(hihoty chyba przez "h" wink.gif ) good.gif
Mowicie o interview tutaj, a zaraz wlasnie zbieramy sie na interview Brada w sprawie pracy. Jesli ja dostanie to nie wiem czy cos wypali z Phoenix, wiec mam mieszane uczucia huh.gif
Niki, trzymamy kciuki za Ryana i za wycieczke do Polski, a co do pociagow to sprawdz ten link : http://www.pkp.pl/ i wejdz w rozklad jazdy pociagow, powinnas znalezc polaczenie. Ja tak szukalam polaczen do Warszawy i bylo ok. Miedzynarodowe tez maja good.gif
Pozdrawiam
Monika

Ah i jeszcze zdjecie ( w ogole wszystkie ze slubu jakos do 'd' wyszly)
Mooonika
Monika, GRATULACJE!!!! No i jak sie czujesz w roli zony? wink.gif

Niki, wierze Ci, ze nie masz dobrych wspomnien z AC, ale mnie strasznie rozbawilas swoja historia, szczegolnie tekstem
Chlopaki przerazone (bo to w ogole takie niunie byly).

hahahhahahaha

No ja do Polski nie lece w Maju, bo mam nowa praca, ale za to Jeff leci... co mnie bardzo zdenerwowalo. Dostal scholarship na badania w Polsce... No i leci Maj-Czerwiec... SAM!!!!!
vdal
biggrin.gif
Nio wiec weekend minal mi szybciutko.glownie padalo,wiec rzucilam haslo do meza,zeby wyskoczyc do kasyna.wlozylismy 400$ ,a wygralismy 600$ na maszynkach ,wiec nie jest zle.Glownie maz wygral tongue.gif
mi umknela szansa wygrania ,bo rpzez moje skapstwo obstawilam jedna kolejke za dolara i pomimo,ze wyskoczyly mi 3 gwiazdki to nic nie dostalam!!!,a gdybym obstawila za 3 $ to wygralabym 500$.szlag mnie trafil uwierzcie tongue.gif
co do tego linku nika to bylo to o eurocity z berlina do wawy.byla tam cena raz 78 Euro raz 39 E, ale qrka nie wiem czy to drugie to bylo za wie strony czy jedna.co do tego linku pkp to ci wczoraj sprawdzalam,ale niestety nie podaja ceny.wpisane jest 0 wiec pewnie trzeba dzwonic.Co do LOTu to tez go nie dzierze pomimo,ze nie lecialam jeszcze,ale slyszalam opowiesci znajomych i to mi wystarczy.Sprobuj nika moze jakies polaczenie SAS np do kopenhagi,a stamtad do wawy.ja lecialam sasem i sobie chwale.co do tych benefitow to mialam kiedys jakis program mile, ktory ma lufhtansa i lot min.zarabiasz sobie mile,a pozniej masz znizki lub darmowe bilety.na tyle co ty latasz to mozesz nastukac cos dla siebie spokojnie biggrin.gif
monika gratuluje!!! teraz bedziesz miala tak jak my tongue.gif
dzisiaj wogole byl moj pierwszy dzien na "podlodze".nika nie wiem jak ty,ale nogi mi odpadaja!!!
qrde niedosc,ze bylam zestresowana, bo home depot ma mase jakis systemow, pierdol innych bajerow to jeszcze mialam stresa zwiazanego z niewiedza w kwestii niektorych departamentow jak np podlogi albo qrka elektrycznosc.przychodzili mi ludzie z jakas pierdolka wielkosci zapalki i prosili mnie,zeby im to znalesc.a najlepsze jest to,ze jak idziesz tej osobie znalesc to, to cie lapie w miedzyczasie jeszcze z 3 osoby i prosi o pomoc biggrin.gif ale w sumie zadowolona jestem, bo nie siedze na poopie i sie nie nudze biggrin.gif

buzka

alicja

devil.gif
pilot's girl
Monika D super zdjecie!
Monika J - no i sama zostajesz? Martwisz sie? Bo ja sie juz martwie co bedzie jak Ryan zacznie latac na liniach i nie bedzie go w domu przez kilka dni pod rzad!
Alicja - dzieki za info! Jak ja zaczynalam prace po 7 miesiacach bezrobocia to taka zmeczona bylam po pracy ze ledwo stalam. Ale to wszystko kwestia przyzwyczajenia! Teraz jest spoko smile.gif
Mooonika
No ja nie chce zostac sama tutaj. Za 2 tyg Jeff jedzie do Atlanty na 4 dni i mnie sie to nie podoba. Do Polski chce leciec na 2 tyg. Jeszcze ani razu nie bylam sama tutaj. A to Ryan bedzie latal na dalekie dystanse (nie wiem jak sie to profesjonalnie okresla blush.gif )
Alicja, to normalne, ze czegos nie wiesz, przeciez dopiero zaczynasz prace. A co do zmeczenia to ja w sumie tez po 7 miesiacach w domu, pracuje dopiero od 5 miesiecy i juz planuje urlop hahhahahaa
pilot's girl
No bedzie latal na normalnych trasach..A taka "trasa" to zwykle 3-4 dni sad.gif Ale na poczatku bedzie w rezerwie, wiec generalnie bedzie siedzial w chalupie, tylko jak zadzwonia to ma 2 h na zjawienie sie na lotnisku wink.gif
jonandaga
Niki, dobra ta Twoja opowiesc laughing.gif !Wrocilismy wczoraj wieczorem z AC, miasto faktycznie okropne, tyle co widzialam z samochodu, bo bylo strasznie zimno. My jak wariaci w sandalkach i koszulkach, a tam snieg padal i ludzie w puchowych kurtach chodzili. Bylo fajnie jak na krotki wypad, troche wygralismy... troche przegralismy... grunt, ze bylo fajnie!
Rozumie Wasze obawy dziewczyny odnosnie zostania samej tutaj. My jeszcze nie spedzilismy ani jednej nocy bez siebie odkad tu jestem, chociaz siostra meza namawiala mnie zeby noc przed slubem spedzic osobno, ale sie nie dalam. Mysle, ze kwestia przyzwyczajenia jesli chodzi o Niki (maz pilot!). Bo coz musi sie z tym zmagac cale zycie, wiec prosciej bedzie to zaakceptowac.
Monika, patrz jak Wam sie ulozylo, maz moze jechac do Polski a Ty nie,zrzadzenie losu! Na jak dlugo wyjedzie?
pearl26
Czesc wszystkim!!!
Troszke mnie tu nie bylo, ale bylam na krotkich wakacjach, ktore w sumie to sie mi jeszcze nie nalezaly (jeszcze nie pracuje), ale ze mam meza kochanego to mnie ze soba zabral tongue.gif . Bylismy w Meksyku.. zaraz przy granicy z US... i bylo super. Strasznie mnie zdziwila bieda jaka tam panuje. Wdawalo mi sie, ze Meksyk to troszke tylko biedniejszy od Polski, ale to co tam zobaczylam to przeszlo moje pojecie. Zwasze bardziej interesowaly mnie miejsc gdzie mozna poznac rdzenna kulture i codzienne zachowanie mieszkncow danego panstwa, niz jakies zamkniete wioski turystyczne. Dlatego to co tam zobaczylam, to mnie toszke przerazilo ale tez zafascynowalao. Ok, tyle o moich wakacjach.
Zaczelam dzisiaj czytac wszystkie posty jakie zamiesciliscie i nie wiem od czego zaczac, wiec najlepiej jak od niczego nie zaczne. Zauwazylam jednak, ze zamiesciliscie zdiatka z Waszych slubow. WSZYSCY PIEKNIE WYGLADACIE. U mnie to az tak uroczyscie nie bylo. Naszym marzeniem bylo wziasc slub bez swiadkow.. ale ze tesciowa jest kochana to dostala nasze permission tongue.gif wiec bylismy my i ona. Jak widac moj maz straszliwie wystrojony w jeansy i te sprawy ( co po niektorzy starszej daty osoby z mojej rodzinki nie mogli pojac) ale bylo na prawde bardzo sympatycznie. Tez jak wiekszasc z Was mamy zamiar wziasc koscielny slub w Polsce, ale kiedy to nastapi to nie wiemy.

Wlasnie wypelniam aplikacje do Starbucks.. bo dobre czasy sie skonczyly... Mam nadzieje, ze spodoba sie im osoba z dziwacznym angielskim akcentem tongue.gif

Niki, masz racje, mieszkamy w tym samym miescie i fajnie byloby sie poznac. Jak masz moj nick jeszcze na gg to przeslij numer telefonu.. oczywiscie jak chcesz.

Troszke z innej beczki pisalam ale to nic. Wybaczy sie.
Pozdrawiam wszystkich serdeczne papa
pilot's girl
Paulina, super zdjecie. Bardzo mi sie podoba Twoja sukienka. smile.gif Jasne podesle Ci moj numer, fajnie bylo by sie spotkac! Tylko teraz ide lulu bo zaraz zejde wink.gif
Pozdr.
N.
Mooonika
Super zdjecia biggrin.gif

jonandaga, czy masz na imie Agnieszka? To tak tylko na marginesie pytam, z ciekawosci wink.gif
Wiesz, Jeff jedzie byc moze na 2 tygodnie, mam nadzieje ze nic sie nie wydluzy.
Tak jak pisalam, mam prawko, ale nie umiem wziazc auta i sama gdzies jechac. Moze do czasu jego wyjazdu cos mi sie w glowie poprawstawia i zaczne jezdzic... wacko.gif
No, ale najgorsze ze bede kompletnie SAMA!
jonandaga
Czesc!
Tak, Monika mam na imie Agnieszka biggrin.gif ! Wiesz, 2 tygodnie to jeszcze nie tak zle, wytrzymasz! A do pracy jezdzisz samochodem?
Paulina, bardzo ladne zdjecie!
Zapomnialam Wam powiedziec, ze dwa dni temu mialam pobierane odciski, teraz tylko pozostalo czekac. Nie wiem gdzie zaczne pracowac. Jesli chce pracowac w swoim zawodzie, to musze zdac te egzaminy, a czuje, ze najpierw musze isc na jakis kurs... Mam dosyc egzaminow w swoim zyciu... sad.gif Chyba rozleniwilam sie siedzac w domu prze tak dlugi okres czasu.

Pozdrawiam

Agnieszka

P.S. Dlaczego nikt z Was tutaj nie mieszka... wink.gif
OLA&JP
No dziewczyny, to tak z innej beczki, ale bardzo na czasie! wink.gif

Co bedziecie szykowaly na Wielkanocny stol?
Jakies mazurki? http://www.kuradomowa.com/kuchnia/przepis_...elkanocny.shtml
babki? http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis752.html
jablecznik? smile.gif http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis14110.html
zurek? http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis16240.html (ja dodaje zurek w proszku bo zrobic zawkas? jak? czy mi sie chce wink.gif
biala kielbasa? - skad ja wziac? sad.gif
jak i rzezucha? - prosilam mame by mi przeslala,ale przesylka bedzie spozniona sad.gif
co jeszcze robicie na swieta - salatke tradycyjna? biggrin.gif

Pisze tu o przysmakach znanych z domu, bo ostatnio to mialam zle chwile - przed wczoraj juz chcialam sie pakowac i leciec do "domu" wink.gif bo tak mnie stany wkurzyly i to jak tu jest...
No ale nic - po malu mi przechodzi i jak znalazlam,ze moge kupic mleko skondenswane do mazurka, t mi sei od razu buzia usmiechnela!

No to dziewczyny - powiedzcie jak to u Was bedzie wygladalo za tydzien!?!?!?!!? star_smile.gif

BUZKA
-Ola-
jonandaga
Ola zazdroszcze Ci, ze jestes taka dobra kucharka. Ja chetnie sprobuje cos zrobic z tych przepisow co podalas. Tylko powiedz mi, czy oni maja tu takie drozdze jak my i gdzie ja znajde make zytnia? A i jeszcze jedno, wiecie czy jest tutaj maka ziemniaczana?
Ja myslalam, ze z tym pakowaniem do domu to jestem jedyna, a tu prosze... Dziewczyny trzymajcie sie good.gif !
Pozdrawiam

Agnieszka
vdal
ja robie jajka nadziewane pieczarkami w majonezie,salatke majonezowa, jajka w jakims sosie, babke,a wlasnie teraz robi sie miesko na swieta, bo maz kupil dzisiaj swiniaka i wedzarke. wlasnie robi sie jedna partia kielbasek,a w lodowce juz jest pelno mieska, poza tym marynuja sie oczki i poledwiczki biggrin.gif
jest tego tyle,ze chetnie sie podziele tongue.gif
jak wyjda te kielbaski i reszta mieska to polece wam wedzarke.

pozdrawiam biggrin.gif
Mooonika
Ale mnie zaskoczylyscie z tym gotowanie... Szczegolnie Alicja z kielbasami.... jak ja tesknie za kielbasa....
jasman0717
biggrin.gif
OLA&JP
http://www.hallmarkchannel.com/us_framewor...DAM_FAM_3999812

UWAGA, UWAGA!

Jak mowi link wink.gif jutro czyli w niedziele na Hallmark'u bedzie film: Karol, czlowiek ktry zostal papiezem smile.gif
Pewnie czesc z Was juz go gladala, a czesc nie bedzie zainteresowana. Ale tak sobie pomyslalam,ze to milo zobaczyc cos co nas dotyczy (poniekad) i pokazac naszym "bliskim" tu po tej stronie oceanu.
Ja to juz nawet chcialam kupic DVD, ale mysle,ze uda nam sie ten film nagrac!

Goraco polecam, bo mnie film sie bardzo i to nawet bardzo podobal ! good.gif

p.s. a co do kielbasek, to poszukuje bialej :/ szukalam on-line i znalazlam na jednej strnce $29 za 3lb ohmy.gif
ale moze uda mi sie cos znalezc w tutejszym sklepie europejskim laughing.gif

CIAO all!

Ola
forever&ever
Kurka swieta ida! Ola, Ala to z was zdolne dziewuchy! Juz na sama nazwe zurek cieknie mi slinka, a w Polsce to nie za czesto jadlam. Teraz za zurek dalabym sie pokroic!
Jak was czytam to czuje sie jak w domu i co najwazniejsze to w koncu czuje, ze swieta sie zblizaja. Ola, my w niedziele idziemy do Brada kuzynki i jej rodziny, wiec na bank indyk bedzie i raczej to wszystko unsure.gif
Tez nie raz mialam ochote pakowac sie do domu, takze chyba wszystko w normie jest, skoro kazdy ma takie napady od czasu do czasu wink.gif
Gdybysmy mieszkali z Bradem sami, to pewnie tez bym sie zajela gotowaniem i swieta obchodzilibysmy tak jak w Polsce, ale nie ma szans. I ze swieconka nie pojde do kosciola, a to ja w domu zawsze chodze! crying.gif
Szkoda, ze nie mamy Hallmarku, film jest piekny, tak jak wszystko co dotyczy Papieza. Ja widzialam Karola jeszcze w Polsce, mialam tez na cd, ale zapomnialam zabrac...
Paulina, co do slubu to mialysmy taki sam sklad, mlodzi plus tesciowa wink.gif to Ci chcialam powiedziec, bo pierwotnie to tez sami chcielismy byc, hehe.
Ah wlasnie, Ola probowalas Hot Italian Sussage? Jest podobna do naszej bialej tylko bardziej przyprawiona i pikantna, no i duzo tansza, bo faktycznie $29 za 3lb bialej to jest kosmiczna cena!!!
Pozdrawiam
Monika
pilot's girl
U nas pewnie bedzie Wielkanoc po amerykansku... sad.gif Moze jak juz sie przeprowadzimy to zaczne teraz elementy polskie wprowadzac... Ech.. Kto mnie zaprosi na wielkanoc? sad.gif
Co do jedzenia.. Biala kielbase mozna dostac. Nawet jest Polish sausage (ale nie taka wedzona, tylko wlasnie biala). Popatrz w dziale miesnym z miesem surowym. Jak nie, to jakas inna pork sausage. Drozdze tez sa. Maka ziemniaczana tez (potato flour). Jest tez maka zytnia (rye flour). Kurcze fajnie tak, chcialabym zrobic jakies wielkanocne potrawy.. Ale ani czasu nie mam i w ogole bieda wink.gif
W Phoenix jest polski kosciol, tyle tylko, ze jest prawie godzine drogi samochodem skad ja mieszkam i nie wiem czy Ryan bedzie chcial mnie zawiesc sad.gif
A w ogole o co chodzi z tym gosciem i jego durnymi usmiechami? Lata po roznych folderach i bezsensu cos postuje.
OLA&JP
te usmiechy to chyba na zbieranie ilosci postow - serduszek - tak mysle...

a co do gotowania, to moja tesciowa, to az wstyd i glupio pisac, ale domem to sie slabo zajmuje. Chyba dkad przylecialam, to ja wiecej razy gotowalam niz na... Takze bozonarodzeniowe potrawy, to ja wszystkie robilam. Oni to mieli tylko indyka i te ich dodatki ()ak masched potatos;) ) takze na wielkanoc bede cos wymyslala, by poczuc sie troche jak u mamy. Dobrze ze odkrylam ze umiem pichcic, bo inaczej to smutno by bylo. A co do swieconki, to u nas na szczescie jest polski kociol, a nawet to bazylika jest biggrin.gif i tylko 15 minut drogi od nas, takze w prawie kazda niedziele tam jestesmy. Dzis nawet maz moj poszedl ze mna na polska msze - ten to ma cierpliwosc - tym bardziej, ze dlugie czytanie bylo bo to palmowa.
OK, dzis chyba bede sama ogladala Karola sad.gif bo maz cos mwil, ze z tata beda w ogrodzie robili i ogolnie, tu to tak tego nie przezywaja!
Ale ja i tak dopne swego biggrin.gif kupie DVD i zmusze wszystkich do ogladania tego filmu w weekend Wielkanocny hehehe...
To tyle na dzis - mykam cos zjesc i moze jakies wydmuszki zrobie!

p.s. ja tez musze w koncu zamiescic jakies zdj.tylko nie wiem czy uda mi sie t wykombinowac...

to BUZKA wszystkim
badzcie dzielne/dzielni! smile.gif
PA

Ola
vdal
kochane kielbaski,poledwiczki,boczki wyszly zarypiscie biggrin.gif normalnie miodzio w gebie biggrin.gif
polecam wam wedzarke z menards za 129$ jezeli lubicie takie rzeczy, jak wedzony schabik,czy poledwiczka domowej roboty, to jest to dobry zakup.
ja qrde w sobote pracuje do 7ej,wiec za duzo czasu an gotowanie nie bede miala,ale naszczescie mam meza, ktory lubi gotowac, i troszke mnie wyreczy.
wogole dziewczyny chcialam sie pochwalic,ze w drugi dzien pracy na "podlodze" wykonalam zamowienie na 20.000 $ biggrin.gif. asystent menadzera jak to zobaczyl to powiedzial: jak ona robi takie zamowienia na treningu , to co dopiero na normalnej pozycji biggrin.gif

pozdrawiam wszystkich i zmykam ogladac karola biggrin.gif

buzia

<diablo>
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.